Arkadaşına Güvendi Babasından Kalan Tüm Malları Kaybetti!

İzmir’de yaşayan Murat Üçkardeş kiraladığı araçla İstanbul'da kaza yaptı. Üçkardeş babasını kaybettiği bir süreçte en yakın arkadaşını arayarak yardım istedi. Kaza nedeni ile arkadaşından yardım isteyen Üçkardeş bu süreçte, babasından miras kalan 4 daire ve 3 dükkânını kaybetti.

Berat KARAASLAN

Akıllara durgunluk veren olay 2021 yılında İstanbul’da yaşanan bir araç kazası ile başladı. İzmir’de yaşayan 26 yaşındaki Murat Üçkardeş İstanbul’da kiralık araçla yaptığı kaza sonrasında İzmir’de mahalleden tanıdığı S. V.'den yardım istedi. Kendisine yardım edeceğini söyleyen S. V., kaza nedeni ile kiralık araç şirketi ile başının belaya gireceğini söyleyerek Murat Üçkardeş’in üzerine kayıtlı tapuları elden çıkarması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine İzmir Buca’da bulunan üç katlı bir bina ile bir dairenin tapuları, S. V.'nin gösterdiği kişilerin üzerine yapıldı. Öte yandan Murat Üçkardeş’in elinde bulunan bir servis aracı plakasının satış vekaletini S. V., üzerine aldı.

“DUYGUSAL BOŞLUĞUMDAN FAYDALANDI”

Konu ile ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Murat Üçkardeş, Halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada da S. V'nin, babasının ölümünün verdiği psikolojik yıkıntı dönemindeki duygusal durumundan faydalandığını iddia ederek şunları söyledi: “Kendisi benim duygusal boşluğumdan yararlanarak öncesinde Annem ve ailemle aramı bozdu. Sürekli olarak bana babamdan kalan işyerlerinden borç kalacağını ve bundan kaynaklı elimdeki malların gideceğini söyleyerek beni sürekli olarak doldurdu.”

“DAİRELER GİTTİKTEN SONRA ‘BANA BORCUNUZ VAR’ DEDİ”

Murat Üçkardeş’in eşi Nazlıcan Üçkardeş, dolandırıldıklarında çok sonradan haberi olduğunu, eşi Murat Üçkardeş’in S. V., ile bu görüşmeleri herkesten gizli yaptığını söyledi. Nazlıcan Üçkardeş, emniyete verdiği dilekçede S. V.’nin eşini kandırarak tüm malları ele geçirdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Bu şahıslar kötü niyetli olarak eşimi kandırmış ve geri verecekleri iddiasıyla dükkânlara ve evleri ele geçirdiler. Karşılığında tek kuruş para da vermediler. S. V., daireleri ele geçirdikten sonra eşime 1,5 milyon TL borcu olduğunu söylüyordu. Hatta sürekli farklı tutarlarda borçlar çıkarıyordu. Kesinlikle borcumuz yoktur”

Mağdur Murat Üçkardeş

ARALARINDA PROTOKOL İMZALADILAR

Mağdur Murat Üçkardeş ve eşi Nazlıcan Üçkardeş, S. V., ile protokol imzalayarak evleri kurtarmak istedi. Yaptıkları görüşmede imzaladıkları protokole göre, S. V.'nin, elinde bulunan İzmir Buca’daki üç katlı apartman ve bir daire ile servis plakasını Nazlıcan Üçkardeş’e vermesi karşılığında Murat Üçkardeş ise İzmir Buca’daki dükkân tapularından vazgeçmesi üzerine anlaştılar. Fakat S. V'nin daha önceden ‘borç sebebiyle elinizden gidecek’ diyerek dükkân tapularını da üstüne geçirmesiyle bu anlaşma da boşa düşmüş oldu.

BU AİLENİN MAĞDURİYETİ ÇOK BÜYÜK

Konu hakkında halktv.com.tr’ye konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen Murat Üçkardeş’in yakınları ise ailenin yaşadığı mağduriyetin ne kadar vahim olduğunu anlattı. Konuştuğumuz kişiler Murat Üçkardeş’in babasının ölümü sebebiyle ruhsal bir çöküntü yaşadığını, çocukluktan beri tanıdığı ve Murat Üçkardeş’in annesinin yakın arkadaşının da oğlu olan S. V.'ye güvenmekle en büyük hatayı yaptığını ifade ettiler.

Olaya ilişkin S. V., F. A., K. M., ve A. Y. hakkında yürütülen soruşturmada savcılık takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararına tepki gösteren Üçkardeş, verilen kararın hatalı olduğuna işaret ederek Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne de başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Türkiye Haberleri