Araç sahiplerine uyarı! 'O parayı sakın ödemeyin'

Araç sahiplerine dikkat çekici uyarı Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu'ndan geldi.

Tüketici Konfedereasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu araç sahiplerine önemli bir uyarıda bulundu.

1,5 yıl önce Mecidiyeköy'de bir AVM otoparkında 3 saatten az sürede kalan aracı için kendisinden istenen ücreti Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyan Ağaoğlu, olayın peşini bırakmadı. Otopark işletmesinin '0-3 saat geçildi' diyerek ücret talep etmesinin hukuksuz olduğunu söyleyen Ağaoğlu, heyetin, plaka tanıma sistemiyle giriş yapıldığı ve sunulan bir giriş-çıkış saati belirlenmediği gerekçesiyle başvurusunu reddetmesi üzerine çabasını sürdürdü. İşletmeden sunulan belgelerde giriş çıkış saati bulunmamasının tüketicinin kusuru olmadığını belirten Ağaoğlu, konuyu Tüketici Mahkemesi'ne taşıdı. Otoparkta yalnızca 1 saat kaldığını ve 2007 yılında alınan UKOME kararına göre usulsüz ücret istendiğini belirten Ağaoğlu'na 20 liralık ücretin iade edilmesine karar verildi. Mecidiyeköy'deki AVM'nin ise ücret tarifesini sürdürdüğü öğrenildi.

İADEYİ KABUL ETMEDİ

İddiaya göre TÜKONFED Başkanı Ağaoğlu, işletmenin ücret iade talebini de kabul etmedi.

Ağaoğlu, daha önce Ulaştırma Koordinasyon Merkezleri'nin (UKOME) '0-3 saat ücretsiz' kararını uygulamayan iki işletmeye karşı hukuki mücadelesini kazanmıştı ve şimdi de otoparklarda giriş çıkış saatlerinin ibraz edilmesinin zorunlu hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Ataşehir’deki bir AVM otoparkı ile Ümraniye’deki başka bir AVM otoparkında verdiği mücadeleler sonucunda buralarda 0-3 saat aralığında otopark kullanımı ücretsiz hale getirildi. Ağaoğlu, "Aynı işletmenin Ataşehir’deki AVM otoparkıyla de mücadele verdim ve orası 0-3 saat ücretsiz oldu. Yine, Ümraniye’deki farklı bir AVM’nin otoparkıyla aynı mücadeleyi verdim ve 0-3 saati ücretsiz hale getirdiler. İşletmeye sizinle de mücadele vereceğim deyip 20 lirayı kabul etmedim" dedi.

ARAÇ SAHİPLERİNE 'O ÜCRETİ ÖDEMEYİN' UYARISI YAPTI

Ağaoğlu, UKOME'nin 2007 yılında aldığı 0-3 saat ücretsiz kuralının bazı AVM’lerde hala uygulanmadığını belirterek tüketicileri bu saat aralıklarında ödeme yapmamaları konusunda uyardı.

MECİDİYEKÖY VE FLORYA'DAKİ AVM'LERDE 0-1 SAAT SONRASINDA ÜCRET TALEBİ

Mecidiyeköy Yolu Caddesi'nde bulunan ve uzun bir süredir hizmet veren AVM'nin otoparkında 0-3 saat aralığında ücret uygulamasını devam ettirdiği, aynı uygulamanın Florya sahilinde bulunan bir AVM'de ise 0-1 saat sonrasında ücret uygulanması şeklinde sürdürdüğü görüldü.

Türkiye Haberleri