Antalya'da Rusların 100 milyon dolarlık senet kavgası! İşkence iddiası

Antalya Alanya'da Rus iş insanı Dimitri İvanyuk, 100 milyon dolarlık senet imzaladı. İvanyuk, seneti evine giren maskeli kişilerin işkencesi ile imzaladığını söyledi. İvanyuk, senet alacaklısının da arkadaşı olduğunu açıkladı.

Antalya'nın Alanya ilçesinde Rus iş insanı Dimitri İvanyuk, evine giren maskeli kişiler tarafından işkenceyle zorla senet imzalatıldığı iddia etti.

İvanyuk, olayın ardından senedin alacaklısı olarak çıkan arkadaşı R.K. hakkında da suç duyurusunda bulundu.

İŞKENCE İDDİASI

İddiaya göre, İvanyuk'un evinde misafir olarak bulunan R.K. ile sohbet ettikleri sırada, balkon kapısından içeri giren maskeli üç kişi İvanyuk'un ellerini ve ayaklarını bağladı. İşkence gören İvanyuk, 100 milyon liralık senedi imzalamak zorunda kaldı.

İvanyuk, jandarmaya başvurarak durumu bildirdi. Ancak, olaydan iki ay sonra gelen bir mahkeme tebligatında senedin alacaklısının R.K. olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine İvanyuk, arkadaşının kendisini dolandırdığını iddia ederek yeniden suç duyurusunda bulundu.

HACİZ KONDU

İvanyuk'un avukat İsmail Alperen Küçükyaman müvekkiline senette tahribat yapılarak 100 milyon lira alacak gösterildiğini, bu nedenle müvekkilinin 8 dairesinin satışa çıktığını, bir villasının da satışının istendiğini belirterek tüm mal varlığına ve banka hesaplarına haciz konulduğunu söyledi.

R.K. ise polise verdiği ifadesinde, İvanyuk'un iddialarını reddederek, aralarındaki borç meselesi nedeniyle senedin düzenlendiğini savundu. R.K., olayla ilgisi olmadığını ve senedin İvanyuk'un isteğiyle hazırlandığını öne sürdü.

"SENEDİN OLAYLA İLGİLİ YOK"

R.K'nin ifadesinde şunlar yer aldı:

"Son olarak 19 Eylül 2023 tarihinde 50 bin dolar borç para verdim. Dimitri, tarafıma asılsız iddialarda bulunmuştur. Borçlarını ödemediği için aramızda, benim evimde senet yapmaya karar verdik. Hesapladığımızda 100 milyon lira borcu çıktı. Sonrasında evine geçti. Saat 18.00 sıralarında ikametime geldiğinde senedin bir kısmını doldurmuştu. Miktarı kendisi yazdı. Yanımda ismini ve imzasını attı. 3 gün sonra borcunu ödeyeceğini söyledi ancak borcunun bir kuruşunu dahi vermedi. Bunun üzerine Alanya İcra Müdürlüğüne senedi işleme avukatım aracılığıyla koydum. Dimitri'nin evine girilmesi olayıyla senedin bir alakası yoktur. Olayı benim organize ettiğim iddiası tamamen asılsızdır."

Güvenlik güçleri, İvanyuk'un evine girdiği iddia edilen maskeli kişileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye Haberleri