Ankara'da küçük çocuk alevlerin arasında mahsur kaldı

Ankara 3 katlı binanın üst katında çıkan yangında balkonda mahsur kalan çocuk, ıslak bez sayesinde alevlerden korundu.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, 3 katlı bir binanın en üst katında çıkan yangında, balkonda mahsur kalan 8 yaşındaki K.Ö.D. alevlerden üzerine su döküp, kendisine atılan ıslak bezler sayesinde korundu.

Yangın, Reşat Nuri Caddesi'ndeki dubleks dairede saat 09.30 sıralarında başladı. İddialara göre, yangın mutfakta yanan bir mumdan kaynaklandı ve kısa sürede büyüdü.

Dairenin anne H.D. ve küçük çocuğu A.E.D., yan binanın çatısında tadilat yapan işçi Murat Kocaay tarafından kurtarıldı. Ancak Murat Kocaay, yangının etkisiyle dubleks dairenin üst katında mahsur kalan diğer çocuğa ulaşamadı. K.Ö.D. alevlerin ortasında balkona atladı ve korku içinde su dökerek ve ıslak bezlerle kendini korumaya çalıştı. O sırada çevredekiler, balkonda mahsur kalan çocuğa ıslak bez parçaları atarak yardım etmeye çalıştı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken diğer yandan çocuğa ulaşmaya çalıştı. K.Ö.D. itfaiyenin merdivenli aracıyla güvenli bir şekilde binadan çıkarıldı. Anne ve çocuklar, sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi.

Yangın, itfaiye ekiplerinin bir saat süren müdahalesiyle tamamen söndürüldü.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Görgü tanıkları, itfaiyenin geç geldiğini ve alevler nedeniyle içeriye giremediklerini belirtti.

Türkiye Haberleri