Ankara’da Kuaförlerin Hangi Gün Kapanacağı Belli Oldu

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı kararla kuaförler haftada bir gün kapanmak zorunda olacak. Ankara'nın kararı belli oldu ancak esnaf tepkili.

Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeleri ve Manikürcüler Esnaf Odası, Ticaret Bakanlığı'nın yayımladığı genelge çerçevesinde, Ankara Valiliği'nin aldığı kararı başkentteki esnafa duyurdu. Bu karar gereği, berber, güzellik salonu ve kuaförlerin salı günü kapalı olacağı bildirildi.

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapanmasını zorunlu kılmış, hangi gün kapalı olunacağını belirleme yetkisini ise valiliklere bırakmıştı. Ankara Kuaförler Güzellik Salonları İşletmeleri ve Manikürcüler Esnaf Odası Başkanı Köksal Özcan, Ankara Valiliği'nin bu kararını esnafa mesaj aracılığıyla iletti. Mesajda, “Sayın üyelerimiz, Ticaret Bakanlığı’nın yazısı ve Valilik kararıyla 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla kuaför ve güzellik salonları salı günü kapatma kararı almıştır” denildi.

Bu karara bazı esnaflar tepki gösterdi.

BİR GÜN KAPATMA ZORUNLULUĞU

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftada bir gün kapalı olma uygulamasının bugün itibarıyla yürürlüğe girdiğini açıkladı. Bakanlık, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, sektör temsilcilerinin taleplerinin dikkate alındığını ve bu kararın 1 Temmuz itibarıyla uygulanmaya başlandığını belirtti.

Açıklamada, kapalı olacak günün her ilin sektörel yapısı ve tüketici tercihleri göz önünde bulundurularak valilikler tarafından belirleneceği vurgulandı. Ayrıca, bu düzenlemeye uymayan işletmelere Ticaret Bakanlığı tarafından idari yaptırım uygulanacağı ifade edildi.

Türkiye Haberleri