Ankara'da hayvanseverler Altındağ belediyesi önünde açıklama yaptı!

Ankara'da barınak yakınında 11 köpek ölüsü bulunmasına ilişkin bir grup hayvansever belediye önünde açıklama gerçekleştirdi.

Dün akşam sosyal medyada infial yaratan görüntüler sonrası Altındağ Belediyesi önünde öğle saatlerinde toplanan bir grup hayvansever, ilçedeki barınak yakınlarında köpek ölülerinin bulunmasına tepki gösterdi. Hayvanseverler adına açıklama yapan Birgül Kızılırmak, dün belediyeye ait barınağa giderek oradaki koşulları gözlemlediğini belirtti.

"KÖPEKLER KESİCİ VE DELİCİ ALETLERLE ÖLDÜRÜLMÜŞ"

Kızılırmak, barınakta görevli personelin panik içinde olduğunu ve kendisinin arka tarafı görmek istediğinde tüm ışıkların kapatıldığını ifade etti. "Bizim görmememiz için her şey yapılmıştı" diyen Kızılırmak, arka tarafa gizlice geçtiğini ve orada gördüğü manzaranın korkunç olduğunu öne sürdü.

Kızılırmak, köpeklerin kesici veya delici maddelerle öldürülmüş olduğuna dair iddialarda bulunarak, yavru köpeklerin poşetlere konularak havasız bırakıldığını ve bazı köpeklerin patilerinin ya da kafalarının kopmuş olduğunu söyledi. Ayrıca, hayvanların çoğunun hala kanamasının devam ettiğini ekledi.

Açıklamanın ardından hayvanseverler, eylemi sona erdirerek dağıldı.

Türkiye Haberleri