Ameliyatla 6 Santim Uzattı 2 Santim Kısalttı

KARABÜK’te, sağ bacağı sol bacağından 8 santim kısa ve hareketsiz olduğu için yürümekte zorluk çeken Cemal Karakulluk’un sağ bacağı 6 santim uzatılırken, sol bacağı da 2 santim kısaltılarak bacak boyları eşit hale getirildi.

Karabük'te yaşayan Cemal Karakulluk'un 1988 yılında sağ bacağındaki şiddetli ağrı nedeniyle başvurduğu hastane macerası, yıllar süren tedaviler ve ameliyatlarla nihayet son buldu. Sağ kalçasında kemik erimesi ve iltihaplanma tespit edilen Karakulluk, yıllar içinde pek çok zorlu süreç yaşadı.

3 AMELİYAT VE YERİNDEN ÇIKAN PLATİN

Karakulluk, 1988'de Karabük Devlet Hastanesi’nde yapılan muayene sonrası Göztepe Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada 4 yıl içinde 3 ameliyat geçiren Karakulluk'un sağ kalçasına platin takıldı. Ancak platin, camide namaz kıldığı sırada yerinden çıkınca tekrar sabitlendi. Zamanla sağ bacağında 8 santimetre kısalma oluşan Karakulluk, sol bacağında da şiddetli ağrılar çekmeye başladı ve yürümekte zorlanır hale geldi.

TEDAVİ SÜRECİNİN DÖNÜM NOKTASI

1,5 yıl önce tekerlekli sandalye ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen Karakulluk, burada Ortopedi Uzmanı Doç. Dr. Uygar Daşar ile tanıştı. Dr. Daşar, önce ilaç tedavisi uyguladı, ardından Karakulluk'un sol bacağını 2 santim kısaltıp sağ bacağını 6 santim uzatarak bacak boylarını eşitledi. Bu operasyonlar sayesinde Cemal Karakulluk tekrar rahatça yürüyebildi.

UZMAN GÖRÜŞÜ: ZORLU AMA BAŞARILI OPERASYON

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Uzmanı Doç. Dr. Uygar Daşar, “Hastamızın kalça protezi operasyonunu gerçekleştirdik ve sonrasında asıl zorlu olan ikinci operasyonu başarıyla tamamladık. Cemal Bey, iyileşme konusunda yüksek motivasyona sahip bir hasta. Şu an bacak boylarımız eşit ve tüm biyomekanik özelliklerimiz uygun. Muhtemelen 4-6 ay kasları güçlendirmek ve vücut biyomekaniğinin alışması zaman alacaktır” dedi.

Türkiye Haberleri