Altın fiyatları rekor üzerine rekor kırıyor! Bu rakamlar yatırımcıyı yerinden oynatacak... FED faiz kararı belirleyici olacak!

Türkiye'de önemli yatırım araçlarından biri de kuşkusuz altın. ONS altın fiyatındaki ani artış ile birlikte 2000 dolar direncini kırmasıyla birlikte son yılın rekorunu tazeledi. ONS altın fiyatlarındaki artış ile birlikte gram altın fiyatı da tüm zamanların rekorunu kırmayı başardı. İşte tüm detaylar..

Altındaki hareketlenmeler Türkiye'de yatırımcılar tarafından yakından izleniylor. Altın fiyatlarında meydana gelen ani yükseliş ile birlikte yatırımcılar derin bir nefes aldı. Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar yukarı yönlü olurken uzman isimlerden açıklamalar gelmeye başladı. ONS altın fiyatındaki ani artış ile birlikte 2000 dolar direncini kırmasıyla birlikte son yılın rekorunu tazeledi. ONS altın fiyatlarındaki artış ile birlikte gram altın fiyatı da tüm zamanların rekorunu kırmayı başardı. İşte tüm detaylar..

GÖZLER FED FAİZ KARARINDA!

Altın fiyatlarındaki artış yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Yeni haftaya rekor ile başlayan altın fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ediyor. ABD'de meydana gelen bankacılık krizi ile birlikte Avrupa'nın en büyük bankalarından birisi olan Credit Suisse'yi de etkiledi.

22 Mart tarihinde belirlenecek olan FED faiz kararı ile birlikte fiyatlandırılmalar piyasada takip ediliyor. Yatırımcıların kafasında oluşan soru işaretleri ise cevap buldu. Sürekli olarak sorulan "Altın yükselişi devam edecek mi?" sorusunun cevabı merak konusu oldu. 2023 yılının mart ayı ile birlikte altın fiyatlarında yükseliş başladı.

ONS altın fiyatının yükselmesiyle birlikte gram altın fiyatında da yükseliş dikkat çekti. Haftanın ilk günü itibariyle 2.000 dolar seviyelerine yükselen ONS altın fiyatı son bir yılın rekorunu kırarken gram altın fiyatları ise tüm zamanın en yüksek seviyelerinden işlem görüyor.

GRAM ALTINDAN TARİHİ REKOR

Zirveyi tazeleyen gram altının yanı sıra FED faiz kararı bu haftanın en kritik gündemlerinde yer alıyor. Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği FED faiz kararı ile birlikte Jerome Powell tarafından yapılacak olan açıklamalar merak konusu oldu.

ONS altın fiyatlarının 1 yılın ardından 2.000 dolar bandını aşmasıyla birlikte dünya gündeminde yer aldı. Son olarak 10 Mart 2022 yılında bu seviyelerden işlem gören ONS altın fiyatları gram altını da yakından ilgilendiriyor. Dev artışın ardından gram altın fiyatları 1.216 TL'ye kadar yükselerek tüm zamanlarının zirvesinde yer aldı

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?

ABD'de yaşanana bankacılık krizi ile birlikte 3 bankanın iflas etmesi ve Avrupa'da Credit Suisse üzerinde büyük bir endişenin meydana gelmesi durumunda yatırımcıların güvenli liman olarak altına yönelmesi.

Kürsel anlamda yaşanan banka krizi ile birlikte FED faiz artırımında yumuşama beklentisinin oluşması ve mart ayı FOMC toplantısının yaklaşması.

Şubat ayı ile birlikte ABD enflasyon verisi beklentilere pararlel olarak yüzde 6 oranında gerileme kaydetmesi. Faiz oranlarındaki artışın azalması.

Türkiye Haberleri