Almanlar Peş Peşe Türkiye'den Ayrılıyor: İşte Binlerce Alman'ın Türkiye'yi Terk Etme Sebebi

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon, özellikle Ege ve Akdeniz'deki işletmelerin fahiş fiyatlarıyla birleşince, Türkiye'deki birçok kişi için tatil yapmak imkansız hale dönüştü. Ancak tatilden vazgeçenler arasında yalnızca Türk vatandaşları bulunmuyor. Almanya’da yurt dışı tatil fiyatları ilk yarıda ortalama yüzde 5,2 artarken en yüksek artış yüzde 7,6 Türkiye paketlerinde yaşandı.

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon, milyonlarca vatandaşta fiyat algısının kaybolmasına neden olurken, geçtiğimiz yıl Göç İdaresi tarafından paylaşılan verilere göre Türkiye'de yaşayan 50 bini aşkın Rus vatandaşının ülkeyi terk ettiği ortaya çıkmıştı.

TÜRKİYE'DEKİ TURİZM ÇILGINLIĞINDAN ALMANLAR DA ETKİLENDİ

Türkiye'de turizm bölgelerinde yer alan işletmelerin uyguladığı fahiş fiyatlar çok sayıda yerli turistin tercihini Yunan adalarına çevirmesine neden olurken, sezonun en yoğun bölümünde adeta sinek avlayan işletmelere bir darbe de Almanya'dan geldi.

Almanya’da yurt dışı tatil fiyatları ilk yarıda ortalama yüzde 5,2 artarken en yüksek artış yüzde 7,6 Türkiye paketlerinde yaşandı. Türk turizmciler Türkiye’nin ilk sırada yer almasının enflasyon ve dövizin dengeli artmamasından kaynaklandığını vurguladılar.

TURİZMCİLER İSYANDA

Rekor beklentilere karşın mevsimlik verilerin beklentilerin altında gelmesinin ardından çok sayıda turizmci, Yunan adalarına yönelik vizesiz seyahat uygulamasının yasaklanmasını isterken, işletmelere yerli ve yabancı turistlerin cazibesini yeniden kazanabilmek için cazip fiyat çağrısında bulundu.

Türkiye Haberleri