Ali Erbaş Minibüs Kullandı

Bakanlığı sollayan bütçesi ile gündem olan Diyanet'in başkanı Ali Erbaş, bir Kuran kursu açılışı için geldiği Gaziantep'te minibüs kullanması dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Gaziantep'te Aile ve Dini Rehberlik Merkezi açılışına katıldı.

Makam aracı ile gündemden düşmeyen Erbaş ulaşım için minibüs kullandı. İlk önce Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Erbaş ardından Aile ve Dini Rehberlik Merkezi’nin açılışına katıldı.

"AİLENİN TEMELİNE DİNAMİT KOYACAK..."

Açılışta konuşan Erbaş, Türkiye'de 'aile' kavramını bozanların olduğunu iddia etti. Erbaş, bunlara karşı da 4-6 yaş arası Kuran kurslarının açılışını gösterdi. Erbaş şöyle konuştu:

“Aileyi bozacak, aileyi adeta yıkacak ve ortadan kaldıracak birtakım hal ve hareketlere keşke kimse destek vermese. Ama bakıyorsunuz bazen tam tersini yapanlar var. Allah onlara da hidayet nasip eylesin. Ailenin temeline adeta dinamit koyacak bazı anlayışlar var, ülkemizde. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak aileyi daha dinamik ve daha sağlam nasıl yapabiliriz, diye çalışıyoruz. Çocuklarımıza peygamberi, ahlakı nasıl ulaştırabiliriz diye, gençlerimize nasıl sahip çıkabiliriz, diye uğraşıyoruz. 4-6 yaş Kuran kurslarımızın sayısı artıyor. Şu ana kadar ülkemiz genelinde 1,5 milyona yakın mezun verdik. Sadece bu yıl 250 bin çocuğumuza 4-6 yaş Kuran kurslarında sevgi ve saygıyı öğretmeye çalıştık. Vatan, millet, bayrak ve aileyi çocuklarımıza öğretmeye çalıştık”

"SAYILARINI ÇOĞALTACAĞIZ"

Erbaş, Türk halkına karşı kötülük peşinde koşanların olduğunu iddia edip söz konusu kursların açılışını artıracaklarını söyledi. Erbaş şunları dile getirdi:

“Biz millet olarak, daha sağlam ve daha güçlü olalım, diye ailemize sahip çıkmak zorundayız. Askerimize, güvenlik güçlerimize sahip çıkmak zorundayız. Ne kadar fitne çıkarmaya çalışanlar olursa olsun. Görüyoruz, fitne peşinde koşanlar çok. Tefrika peşinde koşanlar çok. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar çok. Ama biz aile merkezleri, Kur’an kursları ve okullarımız ile hep beraber bütün millet olarak tefrikaya karşı daha güzel işler yapacağız, fitneye karşı bu açılışların sayısını çoğaltacağız. Eğitim, bilgi ve hikmet öğreten yerlerin sayısını çoğaltacağız”

Türkiye Haberleri