Alevler yaktı doğa yeniden yeşertti

Antalya Manavgat'ta 3 yıl önce çıkan yangında büyük zarar gören defne arazileri yapılan çalışmalar sonunda yeniden yemyeşil oldu.

Türkiye, dünya defne ihtiyacının yüzde 90'ını karşılayan önemli bir üretim merkezi olarak dikkat çekiyor. Bu kapsamda, Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2016-2020 eylem planı çerçevesinde Manavgat'ta yaklaşık 2 bin hektarlık alan 'defne rehabilitasyon alanı' ilan edildi. Ancak, 2021'de yaşanan ve 10 gün süren Büyük Manavgat Yangını, bu alanı da etkileyerek büyük zarar verdi.

YANGININ ARDINDAN YENİDEN BAŞLAYAN ÇALIŞMALAR

Yangının hemen ardından Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yoğun bir çalışma başlatıldı. Orman İşletme Müdürlüğü, bölgedeki orman ve özel şahıs arazilerinde dikilmek üzere 60 bin defne fidesi dağıttı. Ayrıca, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yangının ardından defne sahaları zarar gören vatandaşların zararlarını tazmin etti.

DEFNE FİDELERİ KESİM BOYUTUNA ULAŞTI

Yangının hemen ardından sahanın temizlenmesiyle başlayan dikim çalışmaları meyvesini verdi ve bölgede dikilen defne fideleri kesim yapılacak boyuta ulaştı. Manavgat'ta ekim ayında başlayacak olan kesim döneminde, 600 tonu özel şahıs arazilerinden, 900 tonu ise devlet arazilerinden olmak üzere toplam 1500 ton defne yaprağı üretimi hedefleniyor.

Türkiye Haberleri