Alaattin Çakıcı’nın adamını öldürenlerin ifadelerini açıklıyoruz

Alaattin Çakıcı’nın yakın adamlarından kozmetik firması sahibi Kemal Çağlar Temel cinayetine ilişkin tutuklanan 17 şüphelinin mahkemedeki ifadelerine Halktv.com.tr ulaştı. Tutuklananlar arasında, geçen mayıs ayında Üsküdar’daki 'barış yemeğinde' çıkan çatışmada ağabeyi ve amcası öldürülen Serkan Kazan da yer aldı. Tetikçi ise cinayeti soran bir isme, “Dayı böyle istedi” yanıtını verdi.

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmelerde yanı başında bulunan Derminix Kozmetik’in sahibi Kemal Çağlar Temel 10 Eylül günü, uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Saat 10.15’te, Temel, motosikletinden inip iş yerine girmek üzereyken, kendisini anbean takip eden maskeli bir saldırgan art arta silahını ateşledi ve bu kişiyi öldürdü.

akici1.jpg
Soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 17 şüphelinin tamamı tutuklandı.

EKİBE ÖZEL EV AYARLANDI

Cinayet soruşturması kapsamında gözaltına alınan 17 şüpheli geçen pazar sabahı tutuklandı. Şüphelilerin, İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği’nde verdikleri ifadelere ise Halktv.com.tr ulaştı. Dosyada yer alan bilgilere göre, tetikçi Şahin Şimşek’in yanı sıra, bu kişiye yardımcı olan 8-10 kişilik bir grup bir süre önce Zeytinburnu’ndaki bir eve yerleştirildi.

akici2.jpg
Öldürülen Temel; Çakıcı'nın Bahçeli ile yaptığı görüşmede de yanındaydı.

GÖZCÜ DE CADDENİN BAŞINDA BEKLEDİ

Olay günü sabahı tetikçi Şahin Şimşek ile bu kişiye gözcülük yapan M. Taha Demir, Temel’in Üsküdar Burhaniye’deki iş yerinin yakınına gitti. Temel’in motosikletten inmesinden saniyeler sonra Şimşek de harekete geçti. Temel, binaya girmek üzereyken Şimşek bu kişiyi kurşun yağmuruna tuttu.

akici3.jpg
Korsan taksi işi yapan emekli polis Adnan Helete, tetikçiyi Ataşehir'den Şişli'ye getirdi.

CİNAYETTEN SONRA OTELE GİTTİ

Şimşek, Ercan Çalışman’ın (46) kullandığı ve Demir’in de içinde olduğu ticari taksiye bindi. Bu kişilerin gittiği adres ise, Ataşehir’deki İ. Hotel oldu. Şimşek bu otele gittiğinde görüştüğü kişi Serkan Kazan oldu. ‘Kazanlar’ olarak bilinen çetenin önde gelen isimlerinden Serkan Kazan’ın ağabeyi ve amcasıyla birlikte toplam 4 kişi Üsküdar’daki barış yemeğinde çıkan çatışmada öldürülmüştü.

akici4.jpg
Kemal Çağlar Temel adına görünen iki şirketin de iki yıl önce kurulduğu anlaşıldı.

EMEKLİ POLİSİN KORSAN TAKSİSİNE BİNDİRDİ

Tetikçi Şahin Şimşek, Kazan’a ait olduğu da iddia edilen otelde kısa bir süre kaldıktan sonra, Adnan Şenses’in (45) kullandığı Mercedes marka bir araçla otelden çıkarıldı. Şimşek’i, aracı ile 400 metre kadar götüren Şenses bu kişiyi, emekli polis Adnan Helete’nin (52) korsan taksisine bindirdi.

serkan-kazan.jpg
Üsküdar’daki barış yemeğinde çıkan çatışmada iki yakını öldürülen Serkan Kazan da tutuklandı.

DOSYADA İKİ ESKİ POLİS TUTUKLU

Tetikçiyi otelden çıkaran Şenses, Boran Deniz’i ise İstanbul’dan İzmit’e götürdü. Bu arada Helete dışında, ikinci bir eski polis memuru daha dosyada tutuklu. Helete, tetikçiyi Ataşehir’den Şişli’ye götürürken, polislikten atılan Ferit Ardıç (32) ise, bir diğer şüpheli Boran Deniz’i, korsan taksisiyle İstanbul’dan Kırklareli’ne götürmek üzereyken yakalandı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, cinayetten 3 gün sonra 17 şüpheliyi yönelik operasyon yapıldı. Tetikçi Şahin’in kaldığı Zeytinburnu’ndaki eve yapılan baskında, cinayet nedeni ile şehir dışından geldikleri anlaşılan çok sayıda kişi gözaltına alındı.

CİNAYET SİLAHI İLE OTELE GİTTİ

Osman’ olarak da bilinen Boran Deniz (19), tetikçiyi kendisi ile tanıştıran kişinin, yurtdışında bulunan ve ‘Dalton Şabo’ olarak anılan Sinan Memi olduğunu söyledi. Deniz, tetikçinin kaldığı eve, Kazan’ın yönlendirmesiyle, oyun konsolu kurmak üzere gittiğini öne sürdü. Serkan Kazan (43) ise tetikçiyi, kendisinin de olduğu otele yönlendiren kişinin Boran Deniz olduğunu söyledi. Kazan, tetikçinin, belindeki uzun namlulu silahı çıkarması üzerine otelden ayrıldığını söyledi.

TETİKÇİ: DAYI BÖYLE İSTEDİ

Otelin resepsiyon görevlisi İlker Gürsel (35) ise, cinayetten sonra otele gelen tetikçinin, Kazan ile birlikte otelin çay ocağı bölümüne geçtiklerini gördüğünü söyledi. “Cinayetten haberim yok” diyen İrfan Kırboğa (18) ise “Taha eve gelerek ‘bir abimiz cinayet işledi. Dağılacağız’ dedi” diye konuştu. Baskın yapılan evde yakalanan Mertcan Kondak (24) da cinayetten haberinin olmadığını söylerken, Gürkan Bayır (19) ise, tetikçiyle cinayet nedeni ile tartıştıklarını duruma tepki gösterdiğini belirterek bu kişinin kendisine “Dayı böyle istedi” dediğini kaydetti. Bu arada, emniyette darp edildiği belirtilen tetikçi Şahin Şimşek’in hakimlik sorgusu, 16 kişiden ayrı yapıldı.

Kaynak:halktv.com.tr