AKP'nin ABD'deki 5 Milyon Dolarlık Binası! Erdoğan Ziyaret Etti Trafik Durdu

Amerika'nın Sesi internet sitesi, AKP'nin 5 milyon dolar ödeyerek ABD'de satın aldığı binayı ve Erdoğan'ın ziyaretini görüntüledi. ABD’deki verilere göre AK Parti Washington Temsilcisi olarak, Erdoğan’un kuzeni Halil Mutlu kayıtlarda yer alıyor.

Fotoğraf: Ezel Şahinkaya (VOA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısının ardından, AKP’nin ABD Temsilciliği olarak kullanmak üzere Washington’da satın aldığı binayı ziyaret etti.

Perşembe akşamı gerçekleşen ziyarette, Erdoğan binayı incelerken, bina Washington’un işlek caddelerinden biri olan 16. Cadde üzerinde yer alıyor. Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, Erdoğan’ın ziyareti nedeniyle 16. Cadde kısa bir süreliğine trafiğe kapatıldı ve caddeden geçen belediye otobüsleri geçici olarak durdu.

Binanın Satın Alınması ve Değeri

AKP ABD Temsilciliği’nin 29 Haziran 2024’te ABD Adalet Bakanlığı’na gönderdiği rapora göre, temsilcilik 3 Nisan 2024 tarihinde Teranova isimli bir şirkete bina için 4 milyon 888 bin 737 dolar ödeme yaptı. Belediyenin kayıtlarına göre, Mount Pleasant mahallesi, 16. Cadde 2460 numarada yer alan binanın 2024 yılındaki değeri 6 milyon 324 bin 830 dolar olarak belirtiliyor.

Siyasi Tartışmalar

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat’ın konu ile ilgili haberlerine atıfta bulunarak, AKP’nin temsilcilik binası olarak kullanmak üzere Washington’da yeni bir bina satın aldığını 28 Mayıs’ta mecliste gündeme getirmişti.

Türkiye Haberleri