AKP'li isimden tepki: Erdoğan’a operasyon var, yasayı geri çekin!

Hayvan yasasının kabul edilmesine tepki gösteren AKP'li isim, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik en ağır operasyon ile karşı karşıyayız" diyerek AKP'lilere seslendi: "Açık söylüyorum, bu vebal size yeter!"

AKP'nin eski MYK üyesi ve eski milletvekili Metin Külünk, partisinin sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören kanun teklifine sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi.

Külünk, yasa teklifinin geri çekilmesi için TBMM ve siyaset kurumuna çağrıda bulunarak, bu teklifin kabul edilmesini eleştirdi.

Külünk, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef alındığını belirterek “Küresel bir komplo ile karşı karşıyayız. Sayın Cumhurbaşkanımızı hayvan katili olmak ithamıyla baş başa bırakmak üzeresiniz” dedi.

AKP tarafından sunulan ve sokak köpeklerinin öldürülmesini içeren kanun teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda tüm itirazlara rağmen kabul edildi. Bu durum, hayvan hakları dernekleri, aktivistler, siyasetçiler, gazeteciler gibi geniş çaplı bir tepkiye yol açtı. Ülke genelinde gerçekleştirilen yürüyüşler ve açıklamalarla kanun teklifine karşı çıkan yurttaşlar, hükümetin ısrarına karşı duruyor.

Kanun teklifine sadece muhalefet değil, Cumhur İttifakı ortaklarından da tepki geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yasa teklifine karşı olduğunu açıkladı. Ayrıca, iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Ersoy Dede de sosyal medya üzerinden dikkat çeken bir iddiada bulundu. Dede, bazı AKP milletvekillerinin yasa teklifine karşı nasıl bir tutum sergilediklerini sorguladı ve "Cumhurbaşkanımızı tarihe ‘köpekleri öldüren lider’ olarak mı geçirmeye çalışıyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

"HAYVAN KATLİAMININ ÖNÜNÜ AÇMAKTAN VAZGEÇİN"

AKP'li isimlerden de tepkiler yükseldi. Son olarak AKP'nin eski MYK üyesi ve eski milletvekili Metin Külünk, sosyal medya paylaşımında, önergenin kabul edilmesine sert bir tepki göstererek şunları yazdı:

"TBMM ve siyaset kurumuna çağrımızdır. Avrupa Sözleşmesi’nin arkasına saklanarak bu ülkede insan ve toplum vicdanını acılar içerisinde bırakacak toplu hayvan katliamının önünü açmaktan vazgeçin!

Bir kez daha ifade ediyoruz, bu yasa teklifini geri çekiniz. Kaybettiğimiz her can bizim canımızdır; başka canlarımızın zarar görmemesi için tedbir şarttır ve hayvan katliamı çözüm değildir.

Mama lobisinin hayvanlar üzerinden vahşi kapitalistik duygularla süreci kullanmasına nasıl karşıysak, hayvan katliamından beslenerek vahşi kapitalist duygulara süreci hizmet ettirmek isteyenlere de aynı ölçekte karşıyız.

Dün gece komisyonda yapılan görüşmelerde, yasa teklifinin beşinci maddesinde,
gözümüzün içine baka baka, arkadaşlarımız verdikleri önerge ile bizi uyutmaya çalışıyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir.

'Efendim ötenaziyi kaldırdık' ile başlayan cümlelerle sanki gerçekten toplu hayvan katliamı olmayacakmış gibi bir ifade söz konusudur. Hayır, kimse kimseyi kandırmasın! Anayasamızın 90. maddesi açıktır. Taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelerin hükümleri, iç hukuk düzenlemelerinin üzerindedir ve de iç hukuk normu gibi işletilir.

Bir yandan ötenazi kaldırdık diye kamuoyunun baskısını hafifletmeye kalkacaksınız, sonra da doğrudan toplu katliama izin veren nitelikteki 'Avrupa Sözleşmesi’nin hükümleri geçerlidir' diyeceksiniz, yapmayın!

Çok açık yüreklilikle söylüyorum, küresel bir komplo ile karşı karşıya Sayın Cumhurbaşkanımız. Küresel ölçekte oluşmuş, hayvan sevgisine odaklı, milyarlarca insan bir anda Türkiye’de bu yasa üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımıza nefret odaklı bir yaklaşıma yönlendirilecektir. Çok açık, 15 Temmuz’un arkasındaki akıl, hareket halindedir. Sayın Erdoğan'a yönelik en ağır operasyon ile karşı karşıyayız. Bu çalışmaları yöneten arkadaşların süreci doğru okumayan tavırları üzerinden, insan sevgisinden ve varlığa sevgiyle bakışından asla tereddüt etmediğimiz. Sayın Cumhurbaşkanımızı hayvan katili olmak ithamıyla baş başa bırakmak üzeresiniz.

Komisyondaki milletvekili arkadaşlar, AK Partili grup yöneticileri, yapmayın! Kimse size 'tedbir almayın' demiyor. Tedbir, öldürmek değildir, Katliamın önünü açmak değildir. Tedbir, Allah'ın yarattığı canlara acı içerisinde bakan sessiz, dilsiz varlıkları gözlerinin içine baka baka katletmek hiç değildir. Açık söylüyorum, bu vebal size yeter!"

Türkiye Haberleri