AKP'li eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tutuklandı

Diyarbakır'da eski AKP'li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında geçen yıl gözaltına alınıp, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, bir hafta önce kendisi ve 15 şüphelinin taşınmazlarına ve aramalarda ele geçirilen yüklü miktarda döviz ile altına tedbiren el konulmasının ardından, bugün görülen ikinci duruşmada tutuklama kararı çıkmıştı.

HÜSEYİN BEYOĞLU TUTUKLANDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü rüşvet soruşturması kapsamında geçen yıl gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılan, davanın bugün görülen ikinci duruşmasında, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır Adliyesi'ne gelip, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) polislerine teslim oldu.

Mahkemeye çıkarılıp, karar yüzüne okunan Beyoğlu, tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 2019'da belediye başkanlığına gelen AKP'li Hüseyin Beyoğlu'nun evine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri baskın düzenledi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI DA AKRABASI...

Bir müteahhitten 5,5 milyon lira rüşvet istediği için hala yargılanmakta olan Beyoğlu ve eski belediye çalışanlarının da olduğu 14 yakını gözaltına alındı. Beyoğlu'nun ve 14 yakının mal varlıklarına el konuldu.

Suç gelirlerinin aklanması veya suçtan elde edilen gelir şüphesi üzerine hakkında soruşturma açılan Beyoğlu ile ilgili iddiaların ise ucu bucağı yok. 54 milyon liralık adrese teslim ihale iddiasından 30 milyona yapılacak asfalt ihalesini 88 milyona yaptırdığı iddiasına kadar.

Türkiye Haberleri