AKP'li Çelik'ten sokak hayvanları için flaş açıklama!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK sonrası gündeme ilişkin soruları cevapladı. Çelik, sokak hayvanları ile ilgili yapılan görüşmelere ilişkin konuştu. "Biz ötanazi kelimesini kaldırarak ortak bir fikirle hareket etmek istediğimizi gösteriyoruz" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK sonrası gündeme ilişkin soruları cevapladı. Toplantı sonrası gündeme ilişkin konuşan Çelik, şöyle konuştu:

"Ekonomik programın işleyişi olarak siyaset kurumu olarak yakından takip ediyoruz. Gelecek aylarda enflasyonist baskıların azalacağı yönündeki tespitler programın doğru işlediğinin göstergesidir. Programın hayata geçmesiyle birlikte vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeme, emeklimizin asgari ücretlimizin yanında bulunma yaklaşımımız OVP'nin ilerlemesine bağlı olarak gündemimizdeki en başlı yerini korumaya devam edecektir."

ORTAK FİKİRLE HAREKET EDİYORUZ

"Burada esas mesele, ortada bir problem yok da biz onunla ilgili bir yasal düzenleme yapıyor değiliz. İnsanımızın canını yakan bir mesele var. Bir hanımefendiye sokak köpeği saldırısı oldu. Arzu ettiğimiz şey bunları sokaklarımızda görmemek. Bunu bir katliam gibi göstermek haksızlıktır.

Sahiplendirmeden tutun da barınaklara alınmasına kadar bir sürü eylem planı var. En sonunda herhangi bir hastalık yayma ya da saldırganlaşmış hayvanlarla ilgili bir düzenleme bu. Biz burada net bir tutum takınmalıyız. Herhangi bir şekilde sokakta saldırılara uğratılmasına karşı olunmalı. Bunu sadece şehir merkezlerinde gördüğümüz gibi kabullenmeyin. Bizim siyasetimizin gerisindeki, eksenindeki değerlerin esası bütün varoluşa saygı, merhamet şeklindedir.

Biz ötanazi kelimesini kaldırarak ortak bir fikirle hareket etmek istediğimizi gösteriyoruz. Sokaklara dökülürüz demek yakarız yıkarız demek saygısızlıktır. Doğru bir mücadele değildir. Ortak akılla çözüm bulacağız. Bir eylem planı ortaya koyulmuştur. Başka bir yere çekmenin gereği yoktur. "

Türkiye Haberleri