AKP’li Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin köprülü kavşak ihalesinde FETÖ skandalı yaşandı. İhaleyi 96 milyon 921 lira bedelle kazanan şirket ortaklığında (Tbm Yapı Eml. İnş. Taah. Tur. Taş. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. - İmaj Altyapı Üstyapı San. ve Tic. AŞ - Uluray Yapı İnş. AŞ - Baran Yapı İnşaat Metal Nak. Mad. San. Tic. AŞ - Eskikale İnş. Nak. Pet. Mad. ve Turz. AŞ İş Ortaklığı) yer alan Uluray şirketinin yüzde 51 hisse sahibi Mustafa Erkam Karakuş’un FETÖ üyesi olmaktan altı yıl hapis ceza aldığı ortaya çıktı.
Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, İhalenin ardından diğer şirketler, Karakuş’un FETÖ üyeliğinden ceza aldığını belirterek tekliflerinin devre dışı bırakılması için belediyeye başvuruda bulundu. Belediyenin şirketlerin şikâyetini reddetmesi üzerine ortaklar KİK’e (Kamu İhale Kurumu) gitti.
Şikâyette “Karakuş’un cezasının Yargıtay’da temyiz edilmiş olsa da Karakuş hakkındaki hapis cezasının onandığı ve temyiz başvurusunun kararın yürürlüğünü durdurmadığım” belirtildi. Belediyenin FETÖ üyeliğinden ceza almış bir kişiye ihale vermeye çalışmasının kanuna aykırı olduğu ve mevcut durumdan haberleri olmadan iş ortaklığı yaptıkları belirtilen şikâyette, bu şekilde ihale sürecine devam etmek istemedikleri ifade edildi.
‘Kurul devreye girdi’
Şikâyeti değerlendiren kurul, kararında “anılan şahsın FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak suçunun sabit görüldüğü ve nihai olarak 6 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildiğinin belirtildiği anlaşılmıştır” denildi. Kurul oybirliği ile iş ortaklığının teklifinin değerlendirme dışı bırakılması ve bu aşamadan sonraki ihale işlemlerinin mevzuata uygun olarak yeniden gerçekleştirilmesi gerektiğine karar verdi
‘Bu ısrar niye’
CHP’li meclis üyesi Uğur Kalkan, “Daha önce FETÖ’cü bir firmaya, 17-25 Aralık sonrası 1 milyon lira ihale veren, bunu meclis toplantısında dile getirdiğim için kendi meclis üyesine iki dava açan ve bu davaları kaybeden Şahinbey Belediyesi yeni bir ihale skandalı ile karşımızda” dedi.
Kalkan şöyle konuştu:
“Bu sefer ihale kendilerinde kalan firmalar, ortaklarından birisinin FETÖ üyeliğinden ceza aldığını ve bunu Şahinbey Belediyesi’ne ilettiklerini ifade ediyorlar. Buna rağmen belediyenin FETÖ üyeliğinden ceza almış kişiye ihale vermeye çalıştığını söyleyerek Kamu İhale Kurumu’na şikâyette buluyorlar. Belediye Başkanı ve belediye yönetimi FETÖ’den ceza almış birisine, bu konu kendilerine de bildirilmesine rağmen neden bu firma konusunda ısrar ettiklerini kamuoyuna açıklamak zorundadırlar. Belediye Başkanı 15 Temmuz gecesi iki silah, 200 mermi ile meydana gittiğini söylüyor, başkanı olduğu belediye de FETÖ’den ceza almış birisine ihale vermeye çalışıyor. Aynı durum AKP dışındaki bir belediye başkanlığında olsaydı; o belediye başkanı yerine kayyum ataması yapılırdı."
TÜGVA'cı başkan vekil olamadı, danışman oldu
19 Mayıs'ta CHP'den gençlik raporu: 16 ayda 393 genç iş cinayetlerinde öldü
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kitap ihalesinde 1 tane Nutuk şiparişi verdi