AKP'li Belediyede İşçi Kıyımı: 400 İşçi Çıkarıldı

Yerel seçimin ardından, belediyeleri işçi kıyımı örnekleri artıyor. AKP'li Menemen Belediyesi Kod-17 bahanesiyle 400 kişiyi işten çıkardı.

İzmir’de Cumhur İttifakı’nın elinde bulundurduğu tek belediye olan ve AKP'li Aydın Pehlivan’ın Belediye Başkanı olduğu Menemen Belediyesi’nde işçi kıyımı yaşandı.

BirGün gazetesinde yer alan habere göre, belediyeye bağlı Meta-Su şirketinde çalışan 325 emekçi ve belediye personeli 75 işçinin Kod-17 bahanesiyle işlerine son verildiği aktarıldı.

"HAK-İŞ SENDİKASI’NA GEÇİRMEK İÇİN ZORLUYORLAR"

Aydın Pehlivan'ın başkanvekili iken beş bine yakın işçi aldığını şimdi ise tasarruf diyerek 400 işçiyi işten çıkardığını söyleyen Belediye İş Sendikası Çevre İlçeler Şube Başkanı Cumali Akay, "Kod-17’yi sunarak işçilerin işlerine son verdiler. Bankamatik memurlarını ise işten çıkartmıyorlar. Biz burada yetkili sendikayız ve belediye başkanı, işçilere Hak-İş Sendikası’na geçirmek için zorladığını öğreniyoruz. İşten çıkartılan tüm emekçiler için mücadele edeceğiz. İşçilerin emeğine koruyacağız. Belediye ile görüşmelerimiz sürüyor. İşçilerin işe geri dönmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

"BU KIYIMA SON VERİN"

CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey ise, “31 Mart yerel seçim sürecinde ‘işçi kardeşlerim’ diyerek Menemen sokaklarını arşınlayan Pehlivan seçim sonrası işçilerin ekmeğine göz dikti. Seçimi kazanmak için belediyeyi ‘bankamatik’ memurlarıyla dolduran Pehlivan tasarruf’u işçiden, emekçiden değil bankamatikçilerden yapmalıdır. Aydın Pehlivan’a çağrımızdır, Menemen için gece gündüz çalışan, alın teri döken işçiler başımızın tacıdır. Bu kıyıma son verin” dedi.

Türkiye Haberleri