TBMM Genel Kurulu’nda, sokakta yaşayan köpeklerin sahiplenilmediği takdirde öldürülmesini içeren ve kamuoyunda “katliam yasası” olarak bilinen 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi’ Genel Kurul'da kabul edilerek yasalaştı.
Kamuoyunda 'ötanazi' tartışmalarıyla tepkilere neden olan 17 maddelik ‘160 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', Genel Kurul'da iki gün boyunca 28 saat süren görüşmelerin ardından AKP ve MHP oylarıyla yasalaştı.
Teklif, 224 'Hayır' oyuna karşılık 275 'Evet' oyuyla sabaha karşı kabul edildi.
AKP'DEN 21 MHP'DEN 21 KİŞİ KATILMADI
Politikyol'dan Altan Sancar'ın haberine göre, AKP’den 21, MHP’den 21, DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi’nden (DBP) toplamda 24,
İYİ Parti’den 7, CHP’den 4, DEVA Partisi’nden 2, Saadet Partisi'nden de 2 milletvekili oylamaya katılmadı.
AKP listelerinden milletvekili seçilen Yeniden Refah(5), Hüda-Par(5) ve DSP(1) milletvekillerinin hiçbiri yasa için oy kullanmadı.
O İSİMLER OY KULLANMADI
Oylamaya katılmayan isimler çok dikkat çekici oldu. AKP'nin gündemden düşmeyen eski bakanları oylamaya katılmadı.
Süleyman Soylu ve Bekir Bozdağ’ın yanı sıra partinin sözcülüğünü yapan Ömer Çelik ve Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ne oylamaya katıldı ne de pusula verdi.
MHP’de ise partinin önde gelenlerinin neredeyse tamamı oylamaya katılmadı. Devlet Bahçeli, İsmet Büyükataman, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın oy kullanmadı.
DEM Parti eş genel başkanlarından Tuncer Bakırhan oylamaya katılmadı.
Eski eş genel başkan Pervin Buldan ve DEM Parti’nin İBB adayı Meral Danış Beştaş da yasa oylamasında yer almadı.