AKP'den Instagram'a yeşil ışık!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın, Instagram hakkında konuştu. Katıldığı canlı yayında konuşan Yalçın, yasağın kısa sürede kalkacağını düşündüklerini söyledi.

2 Ağustos'ta Instagram'a getirilen erişim engeli devam ediyor. Getirilen yasak, görüşmeler devam etse de halen devam ediyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, katıldığı canlı yayında yasak kararının ne zaman kalkacağını açıkladı.

"Bu mesele uzun süredir Türkiye'de tartışılıyor. Instagram sosyal medya tartışmasından uzak değil. Mesele daha geniş. Mecraların kısıtlanması arzu ettiğimiz şeyler değil. İfade özgürlüğü gibi kavramlar üzerinden konuşuluyor ama meselenin yanlış yerinden tutuluyor. Herhangi bir mecraların çoğu ABD merkezli. Türkiye'den çeşitli kazançlar elde ediyorlar.

"TÜRKİYE'NİN KURALLARINA UYMALARI GEREK"

Bu şirketlerin hukukuna saygılı iş yapmaları gerekiyor. İnternet söz konusu olunca iş iletişim özgürlüklerinden konuşulurken hukukun uyup uyulmadığı bir kenarda tutuluyor. Türkiye'nin herhangi bir mecra ile alıp veremediği olamaz. Şirketlerin de Türkiye'nin kurallarına uyması gerekir.

"KISA SÜREDE AÇILIR"

Benzer kaygıları İngiltere'de de görebilirsiniz. Birkaç gündür kanallarda veriliyor. Yalan haberler üzerinden kamu düzeninin bozulduğu ve İngiltere'nin bunu takip edeceğine dair haberleri veriyorsunuz. Orası söz konusu olunca soru yok ama Türkiye söz konusu olunca istediğimizi yaparız yaklaşımı olursa burası da egemen bir devlet. Türkiye'nin de kanunları var buna karşı tedbirler alır.

Pozitif ilerlemeler kaydediliyor. Kuralsız alanlarından vazgeçmek istemiyorlar. Müzakerelerin olumlu sonuçlanacağını, kurallara uyacağını taahhüt edeceğini ve böylelikle kısa sürede açılacağını düşünüyorum."

Türkiye Haberleri