AKP'den HDP'li Eski Vekile Sert Çıkış!

Eski HDP Milletvekili Ferhat Encü Türkiye-Portekiz maçı sonrası yaptığı "yaşasın Portekiz" paylaşımıyla tepki çekti. Encü'nün paylaşımına AKP'den de tepki gecikmedi. AKP Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Encu için "Bu tavrını şiddetle kınıyorum." dedi.

Avrupa Futbol Şampiyonasında (Euro 2024) Türkiye'nin Portekiz'e 3-0 yenilmesinin ardından HDP 26. Dönem Şırnak Milletvekili Ferhat Encu sosyal medya hesabından tepki çeken bir paylaşım yaptı.

"Biji Portikez" şeklinde bir paylaşım yapan Encu daha sonra da "Ne kadar Türkçü, ırkçı, faşist varsa, ne kadar orta yolcu, yalakacı ve Kürt düşmanı varsa tiwitimin altında, üstünde havlamış. Küfür ve hakaret edenler kendi karekterlerini ortaya koymuşlar ve aynen hepsini iade ediyorum. Ben hainlik etmedim, hain değilim. Ben vatansız değilim. Benim vatanım sizin buralarda esameniz bile okunmazken binlerce yıl geçmişi, tarihi olan, medeniyete beşiklik etmiş Kürdistan’dır. Kürde imha ve inkarı dayatanlar bilsin ki benimle aynı düşüncede, hissiyatta olan milyonlarca Kürt var. Bijî Kurdistan" ifadelerini kullandı.

Encu'nun yaptığı paylaşıma büyük tepki geldi.

AKP'DEN DE TEPKİ GELDİ

AKP Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Encu'nun Türkiye-Portekiz maçı sonrası Portekiz'i kutlamasına tepki göstererek, "Bu tavrını şiddetle kınıyorum." dedi.

Açıkkkapı, şöyle konuştu:

"Maalesef bu ülkede yaşayan, bu ülkenin havasını soluyan, suyunu içen, ekmeğini yiyen, devletinden maaşını alan bir kısım milletvekillerinin, Portekiz yenilgisi sonrasında telaşla Portekiz bayrağı aramasını ve X'te Portekiz'i kutlamasını kınıyoruz. Bu, bu topraklarda yaşayan hiç kimsenin yapabileceği, rıza gösterebileceği bir durum değildir. Ferhat Encu'nun akıl dışı, bu topraklarda nifakı, husumeti artırmaya yönelik bu tavrını şiddetle kınıyorum. Bu topraklarda yaşayıp, bu toprakların havasını soluyan, bu devletin maaşını alan hiç kimsenin bunu yapmaya hakkı ve haddi yoktur."

Türkiye Haberleri