İsmail Saymaz 'Bu Üç İsim Kanlı Bıçaklı' Dedi, AKP İçindeki İlginç Kavgayı Anlattı

Gazeteci İsmail Saymaz, X'ten yaptığı paylaşımda AKP içindeki ilginç bir kavgaya dikkat çekti.

"AKP’de “TRT’yi kim kurtardı” kavgası var" diye yazan Saymaz, eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul milletvekili Süleyman Soylu ile AKP Genel Başkan Vekili Efkan Ala'nın açıklamalarına dikkat çekti.
Saymaz "Soylu, TRT’yi darbecilerden aldığını öne sürmüştü.

Fakat AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, TRT talimatını kendisinin verdiğini, binayı Emniyet Müdürü Engin Dinç’in kurtardığını söylüyor.

Ala ve Dinç, Soylu ile kanlı bıçaklı" dedi.


Efkan Ala.

Saymaz, AKP'li Mehmet Metiner'in, Efkan Ala'nın katıldığı televizyon programındaki sözlerini de paylaştığına dikkat çekti.

Metiner şöyle yazdı:
"Dönemin İçişleri Bakanı AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Efkan Ala TRT’nin kendi talimatı doğrultusunda dönemin İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç tarafından nasıl alındığını anlatıyor.
Şimdi Ankara Emniyet Müdürü olan Engin Dinç kardeşimiz gerçek bir kahramandır. Nokta."


Enginç Dinç.

Dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala önceki gün katıldığı televizyon programında 15 Temmuz gecesi TRT'den bildiri yayınlanacağını öğrendiğinde, "TRT’nin yıkılması pahasına elinizde ne varsa kullanın ve binayı yıkın" talimatını verdiğini söylemişti.

Süleyman Soylu o geceyi şöyle anlattı:

"Telefon geldi... 'İnsanlar TRT'nin önünde birikmiş durumdalar, eğer siz giderseniz moral takviye olacak ve bu moral ile TRT alınacak'...Meclis başkanının yanına gittim, meclis başkanına dedim ki, "Biz TRT'ye gidiyoruz... 3 milletvekili var, sordum... 'Hanginizde silah var..."

Türkiye Haberleri