AKP, camiden sonra okula da siyaset soktu! Lisede aday turu

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım için Eyüp Sultan Camii İmamı Metin Çakar'ın oy istemesinin ardından AKP Kartal Belediye Başkan Adayı, beraberindeki heyetle Kartal Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni...

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım için Eyüp Sultan Camii İmamı Metin Çakar'ın oy istemesinin ardından AKP Kartal Belediye Başkan Adayı, beraberindeki heyetle Kartal Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni “ziyaret” etti.

Hemen her seçimde, “Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği”nin, “Okullarda siyasi propaganda yürütülemez” maddesini hiçe sayan AKP, 31 Mart yerel seçimleri çalışmaları için de okulların kapısını çaldı. İzmir Karabağlar’da Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan’la okullarda seçim çalışması yapan AKP, şimdi de seçim propagandası için İstanbul Kartal’da bulunan Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geldi.

AKP Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek öncülüğünde kalabalık bir heyetle okula gelen AKP’liler, yaklaşık 15 dakika okul müdürünün odasında kaldı. Heyetin, bazı öğretmenlerden gelen tepkiler nedeniyle öğretmenler odasına girmediği öğrenildi. Taşyürek’in yanındaki isimlerin ellerinde seçim broşürleri olduğu ve broşürleri okulda dağıttıkları ileri sürüldü.

MEB PARTİLERE YASAĞI HATIRLATMALI

Eğitim kurumlarının siyaset üstü merkezler olması gerektiğini söyleyen Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, okulların siyasi propaganda merkezi haline getirilemeyeceğini vurguladı. Yıldırım, siyasi partilerin koltuk hırslarına öğrencilerin de dahil edildiğinin altını çizerek “MEB’den, okullarda seçim çalışmalarını yasaklayan yönetmeliği tüm okullara yeniden hatırlatmasını istiyoruz” diye konuştu.

Okul yöneticilerinin iktidara yakın sendikanın üyesi olmasının okullarda seçim propagandasının önünü açtığını savunan Yıldırım, şunları söyledi:

“Çocuklar, kendi geleceklerini kazanmak amacıyla okula gidiyorlar. Öğretmenlerin amacı da bu çocukların nasıl ileriye taşınabileceği… Eğitim yuvalarında yapılmak istenen seçim çalışmalarına kesinlikle yasak konulmalı. Yalnızca AKP’nin değil, hiçbir siyasi partinin okullarda seçim çalışması yapması kabul edilemez. Bu yapılan hukuki değildir.”

EĞİTİM ALANINDAKİ DÜŞÜNCELERİMİZ…

AKP Kartal Belediye Başkan Adayı Taşyürek, okul “ziyaretini” resmi internet sitesinden şu ifadelerle duyurdu:

“Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek Okul Müdürü Adem Beker, idareciler ve öğretmenlerimizle birlikte, Kartal’ın geleceğini ve eğitim alanındaki düşüncelerimizi paylaştık ve öğrenci kardeşlerimizin çalışmalarını yerinde gördük. Ziyaretimizde bizi yalnız bırakmayan Kartal Anadolu Spor Kulübü Başkanı Erdoğan Dönmez ve yönetimine teşekkür ediyoruz.”

EYÜP SULTAN CAMİİ İMAMI DA YILDIRIM İÇİN DUA İSTEMİŞTİ

Dün Meclis Başkanlığı görevini devrettikten sonra hızlı trenle Ankara’dan İstanbul’a gelen ve her anı televizyonlardan canlı yayınlanan AKP’nin belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ın ilk ziyaret noktası Eyüp Sultan Camii oldu. Burada yapılan ziyaretin tuhaf yanı ise, cami imamının Binali Yıldırım için oy isteyip, cemaate dua ettirmesi oldu.

CAMİDE DE YAPMIŞLARDI

AKP’liler seçilmek için her yolu deniyorlar. Yalova Kadıköy Beldesi Belediye Başkan Adayı AKP’li Başkan Mehmet Şahin, mahalle sakinleri ile Özden Mahallesi’ndeki Yeşil Camii’nde kahvaltı yapmıştı. Şahin, kahvaltı fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı ve şu notu düştü: “Cemaat ile kahvaltı programımızı gerçekleştirerek vatandaşlarımızın isteklerini dinledik.”

AKP’li Başka’nın camide kahvaltı yapması büyük tepki çekmişti. Paylaşımı silen Başkan, “Cami derneğinin organizasyonu” demişti.

Türkiye Haberleri