Akıma Kapılan Kişilerin Ölümünde Gözaltı 31'e Yükseldi

İzmir’de sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada gözaltı sayısı 31’e yükseldi. Soruşturma kapsamında 4 şüpheli daha aranıyor.

İzmir’de 12 Temmuz’da meydana gelen gök gürültülü sağanak yağış sırasında suyla dolan yolda elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişinin ölümüyle ilgili soruşturmada gözaltı sayısı 31’e yükseldi.

Olay yerindeki görüntüler ve bilirkişi raporu skandal boyutunda ihmal ve hataları ortaya koydu!

İzmir’in Bayraklı ilçesinde 12 Temmuz’da etkili olan gök gürültülü sağanak yağış sırasında, Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz ve müzisyen İnanç Öktemay elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

İHMAL GÖRÜNTÜLERİ YANSIDI

Olay yerindeki bir güvenlik kamerasında, 9 Ocak’ta dumanların çıktığı anlar kaydedildi. Çevredeki esnafın bu durumu yetkililere ilettiği belirtilse de, yapılan ihmal ve yetersiz müdahale nedeniyle trajik kaza yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olayla ilgili yürütülen altyapı çalışmalarında herhangi bir eksiklik veya kaçak olmadığını öne sürerken, GDZ Elektrik A.Ş. ise son altı ayda bölgeye gelen tüm şikayetlerin incelendiğini ve herhangi bir kayıt bulunmadığını açıkladı.

Bilirkişi raporunda, yağmur tahliye mazgalının altındaki kabloların yalıtımının zedelendiği ve bu nedenle faz toprak arızasının meydana geldiği vurgulandı.

Ayrıca, kabloların yönetmeliklere aykırı olarak zemin seviyesine yakın döşendiği ve derinliğin 36 ila 45 santimetre yerine sadece 15 santimetreye düştüğü belirtildi. Rapor, hem GDZ Elektrik A.Ş.’nin hem de İZSU’nun uygulamalarında ciddi ihmaller bulunduğunu ortaya koydu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olayın ardından yapılan incelemede bölgede elektrik kaçağını önlemek amacıyla kabloları 50 santimetre daha aşağıya alarak sorunun çözülmeye çalışıldığını belirtirken, GDZ Elektrik A.Ş. ise şikayet kayıtlarının olmadığını savunarak sorumluluk iddialarına karşı çıktı.

4 ŞÜPHELİ ARANIYOR

Soruşturma kapsamında şu ana kadar gözaltı kararı verilen 35 şüpheliden 31’i yakalandı. Gözaltındaki 6 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Diğer 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Türkiye Haberleri