Akbelen'de Zeytinlik Tehdidi Sürüyor! Zeytinlik Yoluna Dikenli Tel Çektiler

Muğla Milas'taki Akbelen Ormanı'nda YK Eerji maden sahasının etrafına dikenli tel çekilmeye başladı. Köylüler duruma tepki gösterdi.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi'nde, Akbelen Ormanı'nı koruma mücadelesi veren köylüler, yaşadıkları yeni sorunlarla karşı karşıya kaldı. Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'nin maden sahasının etrafına dikenli tel çekmeye başlaması köylülerin tepkisine neden oldu.

ZEYTİNLİKLERİN YOLU KAPATILDI

İkizköy Muhtarı Nejla Işık, yapılan müdahalenin köylülerin zeytinlik ve tarlalarına erişimlerini engellediğini belirterek, "Buraya dikenli teller çekilerek köylülerimizin zeytinliklerine gideceği yol kapatılmış durumda. Bu durum kabul edilemez. Köy halkı olarak 5 senedir mücadele veriyoruz, ancak şimdiye kadar yaşananlar kadar bu kadarı da fazla" dedi.

Zeytinlik sahibi Haydar Demir ise, "Zeytinlerimi nasıl toplayacağımı düşünmek zorundayım. Traktörle bu yoldan geçiyorum, şimdi yol kapatılmış durumda. Bu duruma müsaade etmeyeceğiz" şeklinde tepkisini dile getirdi.

20 TEMMUZ'DA EYLEM YAPILACAK

Köylüler, yaşadıkları bu soruna dikkat çekmek amacıyla 20 Temmuz Cumartesi günü saat 15.00'te İkizköy Karadam Meydanı'nda bir eylem düzenleme kararı aldı. Eylemde "Şirketleri değil zeytini, tarımı, köylüyü koruyun" mesajı verilerek, taleplerini kamuoyuna duyuracaklar.

Öte yandan, Akbelen mücadelesini sürdüren köylüler, yaşadıkları bu sorunların çözülmesi için yetkililerden destek beklediklerini ifade ettiler.

Türkiye Haberleri