Akbelen'de İnceleme Olunca İş Değişti

740 dönümlük Akbelen Orman'ı maden sahası için 6 gün boyunca katledilmişti. Orman katliamıyla gündeme gelen Akbelen'de 1 ay boyunca toz ölçümü yapılıyor. Gelişmeleri Halk Tv Muhabiri Yağmur Beril Varol yerinde izledi.

Muğla'nın İkizköy Mahallesi'ne bağlı Akbelen mevkinde maden için istimlak edilen alandaki ormanda temmuz ayında ağaç kesimi başlamış, orman katliamına karşı köylüler direniş başlatmıştı.

Halk Tv Muhabiri Yağmur Beril Varol, Akbelen'deki son durumu inceledi.

Akbelen'de, İkizköy Muhtarı Nejla Işık ile konuşan Varol, Akbelen'deki direniş sırasında köyde nefes almanın çok güç olduğunu, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden 15 Mayıs tarihinde bir toz ölcüm cihazı yerleştirildiğini anlattı.

Muhtar Işık, göz gözü görmeyen toz bulutunun ölçüm cihazının gelmesinin ardından toz çıkarmamak çok büyük gayret sarfedildiğini, toz cihazına toz ulaşmaması için çalışmaların geri alındığını söyledi.

Işık, uygulamanın ölçümü yanıltmak için yapıldığını savundu. Maden şirketinin köylüleri yıldırmak için harekete geçtiğini savunan Işık, "Demek istenince toç çıkarılmıyormuş" diye konuştu.

Türkiye Haberleri