Akaryakıt Zamları İsyan Ettirdi!

Akaryakıta 21 Haziran'da yapılması planlanan ancak ertelenen zam gece yarısı itibarıyla pompa satış fiyatlarına yansıdı. Buna göre benzine 2 TL, motorine ise 1,68 TL zam uygulandı. Zamlarla birlikte İstanbul'da benzin ve motorinin litresi 42 TL'yi aştı. Bu durum sürücüleri isyan ettirdi.

İstanbul'da akaryakıta gelen zamlar yurttaşları isyan ettirdi. Sürücülerden Ozan Güç “Ben kontak çevirmeyi değil anahtarı elime almaya çekiniyorum. O derece sıkıntı yaşıyoruz” diye konuştu.

ZAM ÜSTÜNE ZAM YAPILACAK

Akaryakıta 21 Haziran'da yapılması planlanan ancak bayram tatilinden sonraya ertelenen zam, bugünden geçerli olmak üzere pompaya gece yarısı itibarıyla yansıdı. İstanbul'da benzinin litresi 42,27 TL, motorinin litresi 42,38 TL, LPG’nin fiyatı 18,81 TL oldu.

Akaryakıta 3 Temmuz'da yeni bir zam daha eklenecek. 3 Temmuz'da TÜİK tarafından açıklanacak Haziran ayı enflasyon verisinin ardından ÖTV'le motorin ve benzin fiyatlarının 50 liraya dayanacağı öngörülüyor.

ANKA'ya konuşan sürücüler artık bu şartlarda işlerini nasıl yapacaklarını kara kara düşünmeye başladılar.

“BİR YERE GİDERKEN 40 TAKLA ATIYORUZ”

Esra Gezer: Ülke nereye doğru gidiyor ben de bilmiyorum. Artık yorum yapılacak bir şey de kalmadı bu konuyla alakalı. Kimse bu durumdan memnun değil. İnşallah bir an önce yetkililer de artık sesimizi duyar ve bir önlem almaya başlar. Yoksa halimiz her anlamda zor sadece akaryakıtta değil. Gerçekte insanlar çok zor geçiniyorlar. Allah herkesin yardımcısı olsun. Kontağı çevirmeye korkuyoruz. Bir yere giderken 40 takla atıyoruz. Herkes gibi biz de hesap yapıyoruz. Ama nereye kadar bu şekilde gideriz bilmiyorum takibi. Bir yerde tıkanıyoruz tabii ki. Eskisi gibi planlı programlı bir yaşama şeklimiz yok. Artık mümkün olduğunca yaşamaya çalışıyoruz diyebilirim.

Yusuf Demir: Diyecek bir şey bulamıyorum. Artık geçim zor. Allah hayırlısını versin. Kontağı çevirmeye korkuyoruz. Arabaya binmeye dahi korkuyoruz. Sigortayı zor yaptırıyoruz artık. Yine de Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin.

“BEN KONTAK ÇEVİRMEYİ DEĞİL ANAHTARI ELİME ALMAYA ÇEKİNİYORUM”

Ozan Güç: Ben istiyorum ki devletimiz buna daha çok dikkat etsin. Milletin canı yanıyor. Devletimiz illaki buna bir çaresini bulacaktır. Devletimize güveniyoruz. Elbette sıkıntılar yaşıyoruz ama bu sıkıntının geçici olduğunu düşünüyorum. Ben kontak çevirmeyi değil anahtarı elime almaya çekiniyorum. O derece sıkıntı yaşıyoruz.

Türkiye Haberleri