Ağrı Dağı'nda donan dağcıların cenazelerini indirme çabaları sürüyor

Ağrı Dağı'nda kaybolan iki dağcının cenazeleri, zorlu hava koşullarına rağmen indirilmeye çalışılıyor.

Ağrı Dağı'nda zirveye tırmandıktan sonra kaybolan iki dağcının cenazeleri, zorlu hava koşullarına rağmen bulunarak indirilmeye çalışılıyor.

Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgın isimli dağcılar, 'buzul platosu' olarak bilinen kuzey rotasında donmuş halde bulunmuştu. Ekipler, 4 bin 200 rakımlı kamp bölgesinde, olumsuz hava koşullarına rağmen, cenazelerin bulundukları yerden indirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Olayın detaylarına göre, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen dağcı grubu, 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı'na tırmanış yapmıştı. Tırmanış Perşembe günü başlamış, Cumartesi sabahı zirveye ulaşan dağcılar, dönüş yolunda kaybolmuştu. Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgın isimli dağcıların kaybolmasının ardından, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri arama çalışmalarına başlamıştı.

Yerli rehberlerin de yer aldığı bir arama ekibi, Van ve Ağrı AFAD'dan gelen ekiplerle birlikte dağcıları aramıştı. Gece hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle arama ekipleri kamp yapmış, sabah 07.30 itibarıyla çalışmalarına yeniden başlamıştı. Ekiplerin yoğun çabaları sonucunda, kaybolan dağcılar, 'buzul platosu' olarak adlandırılan bölgede donmuş halde bulunmuştu.

Şu an cenazelerin güvenli bir şekilde indirilmesi için zorlu koşullarda çalışmalar devam ediyor.

Türkiye Haberleri