Afşinli çiftçiler de traktörlü eylem yaptı!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde çiftçiler, artan maliyetler ve düşük ürün fiyatlarını traktör konvoyuyla protesto etti.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde çiftçiler, artan girdi maliyetleri ve düşük ürün fiyatlarını protesto etmek için traktörleriyle konvoy düzenledi.

Çiftçiler, yükselen mazot, ilaç ve gübre maliyetleri karşısında ürünlerini geçen yıla oranla çok daha düşük fiyatlara satmak zorunda kaldıklarını belirterek, yetkililerden acil önlem almalarını talep ettiler.

“BUĞDAYI 7 LİRAYA VERDİM, GİTTİM 10 LİRAYA EKMEK ALDIM"

Eylemde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Afşin İlçe Başkanı İsmail Kalender, “2002 yılında iki kilo buğday bir kilo mazot alabiliyorduk. Şimdi ise altı buçuk kilo buğday verip bir kilo mazot alamıyoruz. Ben buğdayı 7 liraya sattım, ekmeği 10 liraya aldım. Bu durum her şeyi özetliyor,” dedi.

Çiftçiler, özellikle arpa, buğday ve ayçiçeği gibi ürünlerin alıcı bulamamasından şikayet ederek, Ziraat Bankası’na traktörlerini satıp borçlarını ödemeye çalıştıklarını, ancak bunun bile mümkün olmadığını ifade ettiler.

Tarımın geleceğinin tehlikede olduğunu vurgulayan çiftçiler, sabah erken saatlerden gece geç saatlere kadar çalıştıklarını ama ortada somut bir sonuç olmadığını belirttiler.

Türkiye Haberleri