Adnan Oktar'ın İmamından Tüyler Ürperten İtiraflar

Adnan Oktar Suç Örgütü'nün güncel yapılanması davasında örgütün imamı olarak geçen şahsın itirafları dikkat çekti.

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün güncel yapılanması ile ilgili dava İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'de devam etti.

Adnan Oktar'ın da aralarındaki altı tutuklu sanık duruşmaya SEGBİS'le bağlandı. Bir tutuksuz sanık mahkemede hazır bulundu.

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre; örgütün 'imamı' olan ve etkin pişmanlıkla tutuksuz sanık Fatih Kılıç, dikkat çeken itiraflarda bulundu.

"BU ÖRGÜT İNSANIN TÜM HÜCRELERİNE ZERK EDİYOR"

Kılıç, şöyle konuştu;

"Bu örgüt insanın tüm hücrelerine zerk ediyor. Adnan Oktar operasyon sürecine gelene kadar zıvanadan çıkmıştı. Adnan Oktar’ın hep operasyon korkusu vardı, tedbirler alıyordu. Sıradan insan görüntüsü vermek için arada bir dışarı çıkar ve silahlı bir koruma ordusuyla AVM’lere giderdi. O dönemler çok ciddi korkular yaşıyordu"

"EN BÜYÜK KORKUSU YALNIZ KALMAK"

"Son yıllarda A9 TV’nin zıvanadan çıktığı yıllarda herkesi suça bulaştırmaya çalışıyordu. Yarın bir gün operasyon olursa suçlarına ortak arıyordu. Megolaman, aşağılık kompleksi olan biriydi. Sürekli övülmeyi isterdi. Adnan Oktar’ın en büyük korkusu yalnız kalmaktır. Adnan Oktar hiçbir kitabını kendi yazmadı, hiçbir makalesini kendi yazmadı, ekibi yazdı ama kendisi yazmış gibi yaptı. Helal yoldan para kazanmayı bilmez, 10 lira para kazanmayı bilmez. Hep başkaları üzerinden geçinir. Sadece çok iyi konuşmayı bilir"

Kılıç, Oktar'ın örgüt mağdurlarının itirafçı olmasını engellemeye çalıştığını iddia etti. Kılıç şöyle konuştu:

"BÜTÜN İŞİ AVUKATLAR ORGANİZE EDİYOR"

"Bütün dertleri mağdurları ve etkin pişmanları manipüle etmek şu anda. Adnan Oktar cezaevine girince ilk yaptığı şey avukatları görevlendirmek oldu. Herkesten kendisini ve örgütü aklayan yazılı beyanlar alınmasını istedi. Bazı kişiler bunu yapmak istemediler, riskli olacağını ve Adnan Oktar’ın kendilerini dosyaya bağlamaya çalıştığını anladılar. Ne yaptı ne etti, bütün beyanları aldı. Tabii bu beyanlar kesmedi onu, cezaevindeki herkesin kendisine mektup yazmasını istedi ve aldı. Ve bütün bu işi organize eden avukatlar. İçerdeki insanları etkin pişman olmamaları için kontrol altında tutmaya çalışıyordu. Sonra herkes birbirine mektup yazmaya başladı"

Mahkeme ara karar açıkladı. Adnan Oktar hariç tutuklu sanıklar Meltem Daban, Ferhunde Eda Babuna, Elvan Şahin, Aslı Efeoğlu ile Mine Kalça’nın yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Duruşma 11 Ekim'e ertelendi.

Türkiye Haberleri