Adana'da Cep Telefonu Gasbı: İki Kişiye Hapis Cezası

Adana'da cep telefonu gasbından yargılanan iki genç, hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde darbederek cep telefonunu gasbettikleri iddiasıyla yargılanan iki genç sanıktan biri 6 yıl 8 ay, diğeri ise 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Adana Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan sanıklar Z.M. (17) ve S.A. (17) ile müşteki A.E. ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, olayın Yenibey Mahallesi'nde gece vakti gerçekleştiğini belirtti. Savcı, sanıkların sokakta yürüyen A.E.'nin yolunu keserek "arkadaşlarını aramak" bahanesiyle cep telefonunu istediklerini, ancak müştekinin bunu reddetmesi üzerine darbedip telefonunu zorla aldıklarını ifade etti. Savcı, Z.M. ve S.A.'nın fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek "silahla birden fazla kişi ile yağma" suçunu işlediklerini ve ayrı ayrı cezalandırılmaları gerektiğini savundu

Savunmalarında suçlamaları reddeden sanıklar beraatlerini talep ederken, müşteki A.E. sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek cezalandırılmalarını istedi. Mahkeme heyeti, Z.M.'yi 6 yıl 8 ay, S.A.'yı ise 5 yıl hapis cezasına çarptırarak, mevcut hallerinin devamına karar verdi.


Türkiye Haberleri