Abla öldürüldü, kardeşi sanık oldu... SAS Holding davasında 24 bin yıl hapis cezası istendi

Saadet zinciri yöntemi ile 3 bini aşkın kişiden para toplayan SAS Holding ile ilgili soruşturma tamamlandı. 71 sanık hakkında dava açıldı. Hakkında dava açılan isimlerden biri de SAS Holding binası önünde öldürülen Sibel Koçan’ın kardeşi Sema Koçan oldu. Sanılardan önemli bir kısmı tutuklanırken, Sema Koçan ile birlikte 6 kişi ise firari konumda. Sanılara istenen ceza ise 24 bin yıla yakın.

SAS Holding AŞ, bundan 2 yıl önce yaşanan cinayet ve intihar ile gündeme geldi. Yüksek kazanç vaadi ile 3 bin 254 kişiden para toplanan sistemde alacaklı olduğunu iddia eden 4-5 kişilik grup, SAS Holding yöneticisi Sibel Koçan’ın elindeki para dolu çantayı gasp etmek istedi. Koçan, parayı vermemek için direnince silahlı saldırganlar, başından vurdukları Koçan’ı öldürdü. Eski eşinin öldürüldüğü haberini alan SAS Holding’in kurucusu Süleyman Aydın ise cinayetten birkaç saat sonra yaşadığı binadan aşağı atlayarak intihar etti.


MASAK İHBAR ETTİ

Sibel Koçan’ın öldürülmesine ilişkin dava devam ederken, MASAK’ın ihbarı sonrası başlatılan ‘dolandırıcılık’ soruşturması ise tamamlandı.

İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen 293 sayfalık iddianameye Halktv.com.tr ulaştı. İddianamede 2 bin 963 kişi şikâyetçi konumda. Şikayetçiler arasında Nonna Gıda Turizm de yer aldı. 71 kişi ise sanık konumda. Sanıklar arasında, 15 Haziran 2021’de Sas Holding önünde öldürülen Sibel Koçan’ın kardeşi Sema Koçan da yer aldı.

Sema Koçan (sağda) öldürüldü, kardeşine ise dava açıldı

SEMA KOÇAN İLE BİRLİKTE 6 KİŞİ FİRARİ

Soruşturma kapsamında 28 kişi tutuklanırken Havva Kökdemir, Ökkeş Kökdemir, İsa Ergenç, Mehmet Aksu, Ökkeş Kökdemir ise Sema Koçan’ın ise firari konumda oldukları anlaşıldı.


Süleyman Aydın, eski eşi öldürülünce intihar etti

İddianamede, SAS Holding AŞ ve bağlı şirketler üzerinde kurulan sistemin, piramit satış sistemi olduğu kaydedildi. Sisteme para yatıran çok sayıda kişinin “Çok güzel bir iş var. Çok para kazanmak ister misin?” telkini ile sisteme yönlendirildiği kaydedildi.

İddianameye giren Ticaret Bakanlığı müfettişleri raporunda da, sisteme üyelik için belirlenen paketlerden satın alınması gerektiği kaydedildi. 11 ayrı paketin için ayrı ücretler belirlendi. Kimi paketlerden birden fazla satın alınabileceği kaydedildi.


Firari konumdaki sanıklar arasında Ökkeş Kördemir de yer aldı.

BİLİRKİŞİ: 146 MİLYON TOPLANDI

İddianameye göre sistemde toplanan para 82 milyon 575 bin 549 lira oldu. Yatırımcılara ödenen para ise 56 milyon 472 bin lira oldu. Ancak dosyaya giren bilirkişi raporunda, ise toplanan paranın 145 milyon 650 bin lira olduğu kaydedildi.


'Gizli kasa' olarak bilinen Mine Çalışkan da örgüt yöneticisi olmakla suçlanıyor.

‘MİLYONERLER GRUBU’ ÖRGÜT YÖNETİMİ ÇIKTI

İddianamede, örgütün kurucusu Süleyman Aydın’ın intiharına ilişkin takipsizlik kararı verildiği kaydedildi.

Örgütün iki numaralı ismi Sibel Koçan’ın ise öldürüldüğü bilgisine yer verilen iddianamede örgüt yöneticilerinin is şu isimlerden oluştuğu kaydedildi:
Mehmet İldem, Mine (Karaboz) Çalışkan, Nurullah Kavak, Ökkeş Kördemir, Zeki Asi, Erhan Kaçmaz, Abdulkadir Okulevi, Havva Kördemir, Fatma Gökdemir, Remzi Çetin, Erkan Uzma, Sefa Kurban, Cafer Birdal, Havva Cemre Demir, Metin Aver, Ayhan Topçu, Ceylan Pınar Yılmaz, Özlem Çeri, Fahri Saatçi, Mihraç Kökten ve Aşkın Nazlı Sağır. Geçen günlerde tutuklanan Mine Çalışkan, örgütün kasası olarak biliniyordu. Örgüt yöneticisi konumundaki kişiler, ‘Milyonerler grubu üyeleri’ olarak da anılıyordu.


İntihar eden Süleyman Aydın, 'milyonerler grubu' üyeleri ile

DOLANDIRILAN HER KİŞİ İÇİN AYRI CEZA

İddianamede, sanıkların, “Suç işlemek amacı ile örgüt kurma” ve “Nitelikli dolandırıcılık” suçu kapsamında yargılanmaları talep edildi. Örgüt yöneticilerine istenen ceza ise 11 bin 748 yıldan 23 bin 970 yıl arasında değişiyor. Dolandırılan her bir kişi için ayrı bir ceza verilmesi istendiği için, talep edilen hapis cezası da yıl olarak, yüksek çıkıyor.

Firari konumdaki Sema Koçan'a ait görünen Gerçek Evim, TMSF'ye devredildi.

‘EVDEKİ ÇANTAYI AVUKAT BEKİR AYDIN ALDI’
Örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Erhan Kaçmaz, savcılık ifadesinde, Sibel Koçan'ın öldürülmesinden 5 gün sonra, yöneticilerin bir araya geldiğini kaydederek şunları söyledi: "

Toplantıya Abdulkadir Okulevi ile katıldım. Görüşmede SAS'ın bir saadet zinciri olduğu açıklandı. Bize ödeme yapılamayacağı söylendi. Biz bu duruma sert çıkıp 'Sibel Koçan'ın evine gidip bakalım' dedik. Bunun üzerine Mahmut Bilim’in evine gittik. Buradan da Mehmet İldem, Ökkeş Kördemir ve Sema Koçan ile birlikte Sibel Koçan’ın evine gittik. Orada para bulunduğu söylendi. Ellerinde bir adette çanta çantanın içinde flash bellekler, telefonlar ve evrak vardı. Bu çantayı Avukat Bekir Aydın aldı. Daha sora pazartesi günü ödeme yapılacağını söylediler. Bahse konu parayı, Sema Koçan, Ökkeş Kördemir, Zeki Asi, Nurullah Kavak, Mahmut Bilim, Mehmet İldem ve Mahmut Bilim’in evine getirdik. Burada bir ödeme planı çıkartıldı. Alt üyelere dağılacak para dâhil yaklaşık 5.000.000 TL para aldım. Aldığım parayı da ödeme listesine göre dağıttım. Hiçbir şekilde para çalmadım” dedi.

Mahmut Bilim, lüks otomobillerle verdiği pozları yakın arkadaşları ile paylaştı.

‘8.2 MİLYONU 3 VALİZLE GETİRDİ’
Mahmut Bilim ise, Sibel Koçan'ın İzmir'de defnedilmesinden sonra İstanbul'a geldiklerini belirterek “Sema Koçan, Haziran ayı sonunda Ataşehir’de Metropol İstanbul’da bulunan evime 8 milyon 200.000 TL bavullarla para getirdi. Koçan geldiğinde bildiği kadarıyla yeşil renkli Jeep marka plakasını bilmediği bir araba ile geldi. Paraları 2 veya 3 olarak valizde getirdi. Paraların taşınmasında aşağı inerek kendisine yardım ettim. Valizleri alarak evime çıktık” dedi. Bilim ifadesinin devamında, aldığı parayı üyelere dağıttığını kaydetti.

Mağdurların paraları ile alınan Çeşme'deki villa Mine Karaboz'un annesinin adına kayıtlı görünüyor.

Türkiye Haberleri