ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'dan akıl sağlığı hamlesi

İstanbul'da bir kişiyi katledip annesi Eylem Tok'la ABD'ye kaçan Timur Cihantimur;'un avukatları ıslahevi naklinin akıl sağlığını riske attığını iddia etti.

İstanbul Kemerburgaz'da 17 yaşındaki Timur Cihantimur, hakimiyetindeki lüks spor araba ile yol kenarındaki Oğuz Murat Aci'ye çarptı.

Aci ve beraberinde yaralanan kişilere yardım etmek yerine olay yerine gelen annesi ile kaçtı. Bir çocuk babası Aci, yaşamını yitirdi.

Anne Eylem Tok'un da yaralıların telefonlarını aldığı öğrenildi.

Ünlü Estetik Cerrah Bülent Cihantimur'un oğlu Timur Cihantimur, annesi ile birlikte kazanın yaşandığı gece ilk önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçtı.

Türkiye'nin kırmızı bülten talebi ile yakalanan anne oğul tutuklandı. Cihantimur ABD vatandaşı olması nedeniyle annesi Eylem Tok'tan ayrı yargılanıyor.

İade davaları devam ederken Cihantimur, konduğu ıslahevinin koşullarını beğenmeyip nakil istedi. Avukatlarının ısrarlı taleplerinin ardından Cihantimur, Connecticut'taki ıslahevinden New Jersey'deki bir başka merkeze nakledildi.

AKIL SAĞLIĞI HAMLESİ GELDİ

Avukatları ısrarla tahliyesini istediği mahkemenin de 'Her an kaçabilir' dediği Cihantimur'un akıl sağlığının riske atıldığı söylendi.

Habertürk'ün haberine göre; avukatlar Cihantimur'un nakil nedeniyle akıl sağlığının riske atıldığını iddia etti.

Türkiye Haberleri