Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin son grup toplantısında CHP'ye ve CHP'nin cumhurbaşkanı adaylarına yönelik oldukça sert sözler ifade etmiş ve 'telef' ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, CHP'nin cumhurbaşkanı adaylı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanarak Silivri'ye gönderilmesini kastederek, “Bakalım cumhurbaşkanlığı hevesi yolunda daha kaç CHP’li siyaset girdabında telef olup gidecek” ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın 'telef' sözlerine gerek Özgür Özel, gerek Ekrem İmamoğlu hem sosyal medya hesaplarından hem de basın açıklamaları ile sert tepki gösterdi.
DİLİPAK'TAN ERDOĞAN'A TELEF ÇIKIŞI
Erdoğan'ın 'telef' sözleri muhalefet kadar kendi mahallesinden de tepki gördü. Son olarak eski Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ta tepki gösterdi. Dilipak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'telef işi yanlış oldu' sözlerini kullandı:
Hayır hayır! Bu telef işi yanlış oldu. Kimi itlaf ediyorsunuz. Sokak köpeklerini bile itlaf edilmesi tartışılan bir ülkede olacak şey değil. Dil yaresi bazan onulmaz yaralar açar.