Abdüllatif Şener’in komşuları cinayet gecesini anlattı

AKP'nin eski bakanlarından Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, 80 yaşındaki anneannesi öldürdü. Abdüllatif Şener'in komşuları o gece yaşananları anlattı.

Ankara Çankaya'da Siyasetçi Abdüllatif Şener'in psikolojik sorunları olduğu iddia edilen oğlu Bedirhan Şener, henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde anneannesi Leyla Çetiner’i ile tartıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine evde bulunan Abdüllatif Şener ve eşi Berrin Şener’in polise haber vermek için dışarı çıktı.

Bu sırada dört el silah sesi geldi. Abdüllatif Şener'in ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Bedirhan Şener'i gözaltına alındı. Sağlık ekipleri ağır yaralı olduğu belirlenen Çetiner’e ilk müdahaleyi yaptı. Özel bir hastaneye kaldırılan Çetiner, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

KANLI GECEYİ MUHTAR VE KOMŞULAR ANLATTI

Güvenevler Mahalle Muhtarı Seviye Ardıç ise olaya ilişkin şunları dile getirdi:

"Azam aradı beni, mahalleden silah sesi geldiğini ve ambulansların, polis ekiplerinin olduğunu söyledi. Hemen geldim olay yerine. Polislerden ve mahalledeki insanlardan öğrendiğim Abdüllatif Şener'in oğlu olduğu. 4 el ateş edildiği söyleniyor. Bildiğimiz kadarıyla yaralının hastaneye gittiği ve orada vefat ettiğini söyleniyor"

'BİR KADIN ANNEMİ VURDULAR DİYE BAĞIRDI'

İsmini vermek istemeyen ve ailenin yan binada oturan komşusu olduğunu söyleyen kişi, olay öncesinde tartışma sesi duymadığını belirterek şunları ifade etti:

"Komşularıyım, yan binada oturuyorum. 4 el silah sesi duydum. Panik oldum ve pencereyi açtım. Bir kadın (Şener'in eşi Berrin Şener) 'annemi vurdular' diye bağırdı. Kapıda bir beyefendi vardı, o da telefonla uğraşıyordu. Ben direk kadının yanına gittim ve sakinleştirmeye çalıştım. Su verdim ve yardımcı oldum. Daha sonra polis ve ambulans geldi. Sağlık personellerini içeri almadılar, silahlı olabilir diye. Yaklaşık 20 dakika kapıda içeri girmeyi bekledik"

"BABASININ SİLAHI"

DHA'nın olaydan bir gün sonra mikrofon tuttuğu bir komşusu da şunları dile getirdi:

"Bunalıma girmiş, anneannesini öldürmüş. Silah Abdüllatif beye ait, onun haberi almadan alıyor silahı"

Türkiye Haberleri