Abdullah Gül kendisi hakkındaki son haberler için ne diyor? Murat Yetkin yazdı

Gazeteci Murat Yetkin, bugünkü yazısında 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hakkındaki Milli Savuma Bakanı Hulusi Akar’ın kendisiyle görüşmeye geldiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklif ettiği' iddialarına ne yanıt verdiğini kaleme aldı.

Gazeteci Murat Yetkin, “Yetkin Report” adlı sitesinde “Abdullah Gül kendisi hakkındaki son haberler için ne diyor?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Abdullah Gül'ün, Milli Savuma Bakanı Hulusi Akar’ın kendisiyle görüştüğüne ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gül'e 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklif ettiği' yönündeki iddialara ilişkin konuşmak istemediğini belirten Yetkin, "Gül konuşmak istemiyor çünkü yakın çevresine göre 'tamamen asılsız, temelsiz iddialara cevap vermek, bu iddialarla muhatap olmak istemiyor.' Yine ofis kaynaklarına göre, bu spekülasyonlara isminin karıştırılmasından da rahatsız.” diye yazdı. 

Yetkin şöyle devam etti:

"Yayınların, kendisini Cumhurbaşkanlığı seçimine dair erken bir siyasi tutum almaya, açıklamaya zorlamayı amaçladığı yorumu yapılabilir. Bu yayınların, AK Parti tabanındaki erozyonu, en azından Bekir Ağırdır’ın deyimiyle 'yolun sağına çekip bekleyen' AK Parti seçmenini yeniden saflara katmak için moral etkisinden söz etmek de mümkün.”

Türkiye Haberleri