ABD Ankara Büyükelçiliği, Kayseri’de meydana gelen ve 13 askerin şehit olduğu bombalı araç saldırısıyla ilgili olarak sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden resmi bir açıklama yaptı.
ÜLKE GENELİNDE BÜYÜK ÜZÜNTÜYE YOL AÇTI
Saldırı, Kayseri Komando Tugay Komutanlığı’ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan aracın hedef alınmasıyla gerçekleşmişti ve ülke genelinde büyük bir üzüntüye yol açmıştı.
Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, saldırı açık bir şekilde kınandı ve terör eyleminin hiçbir şekilde haklı gösterilemeyeceği vurgulandı.
''KAYSERİ'DEKİ TERÖR SALDIRISINI KINIYORUZ''
ABD Ankara Büyükelçiliği, Twitter paylaşımında, “Kayseri’deki terör saldırısını kınıyoruz. Böyle alçak eylemlerin hiçbir gerekçesi olamaz” ifadelerini kullandı.
Açıklamada, Türkiye’nin terörle mücadelesine destek verildiği ve uluslararası toplumun bu tür saldırılara karşı dayanışma içinde olması gerektiği de ima edildi.
Saldırının ardından hem askerler hem de halk, birlik mesajı vererek teröre karşı güçlü bir duruş sergiledi.