9 şehre birden uyarı verildi: İşi olmayan evden çıkmasın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 il için yerel kuvvetli ve gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı. Hava sıcaklıklarının en yüksek 36 derece olacağı yurt genelinde sağanak etkili olacak. 9 şehir sağanak yağışın etkisi altına girecek. AFAD, 9 ilde alınan 72 ihbarla 1065 kişinin tahliye edildiğini duyurdu.

Meteoroloji 9 il için yerel kuvvetli ve gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı.

AKŞAMA KADAR ETKİLİ OLACAK

MGM verilerine göre, Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel kuvvetli, Samsun'un doğusunda çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya ve Tokat çevreleri ile Amasya'nın doğusunda 11.00-20.00 arasında yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor.

MGM, bugün İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceğini bildirdi. Ayrıca Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege ve Doğu Anadolu’nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli rüzgar bekleniyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNE İNECEK

MGM, kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Hava sıcaklıkları Ankara'da en yüksek 31, en düşük 17; İstanbul'da en yüksek 31, en düşük 23; İzmir'de en yüksek 36, en düşük 24 derece olacak.

1000 VATANDAŞ TAHLİYE EDİLDİ

AFAD'dan yapılan açıklamada, Samsun için "turuncu"; Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat, Amasya, Sinop ve Ordu için de "sarı" meteorolojik uyarı verildiği belirtildi.

Samsun'da vatandaşlara SMS'in yanı sıra cami, belediye anons sistemleri ile polis ve jandarma araçlarından gerekli uyarıların yapıldığı ifade edilen açıklamada, 9 ilde alınan 72 ihbara müdahale edildiği aktarıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"AFAD, jandarma, emniyet, sağlık, itfaiye ekipleri ve sivil toplum kuruluşları ile ortak yürütülen çalışmalar sonucunda mahsur kalan 1065 vatandaşımız kurtarılarak güvenli alanlara tahliye edilmiştir. Tüm kurumlarımız teyakkuz halinde olup, gelişmeleri takip etmektedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz."

Türkiye Haberleri