9 milyon ağaç bembeyaz oldu: Orman adeta gelinlik giydi

Türkiye’nin kayısı üretiminde zirvede yer alan Malatya’da ağaçlar çiçek açtı, bembeyaz görüntüsüyle adeta gelin gibi süslendi. Kentte yaklaşık 9 milyon kayısı ağacının bulunduğu şehirde, bu eşsiz manzara görsel şölen oluşturdu.

“Dünya kayısı başkenti” Malatya’da ilkbahar geldi, kayısı ağaçları çiçek açtı. Malatya Ovası, bembeyaz çiçeklerle adeta inci gerdanlıkla süslendi.

9 MİLYON AĞAÇ, BÜYÜK EMEK

Kentte yaklaşık 9 milyon kayısı ağacı bulunuyor. Çiçekler açınca üreticiler de ilaçlama yaparak ürünlerini hastalıklardan korumak için hummalı bir çalışma yürütüyor. Dronlarla çekilen görüntüler, bahçelerin büyüleyici güzelliğini gözler önüne seriyor.

“İNŞALLAH BU YIL BEREKETLİ OLUR”

Çiftçi Hacı Bayram, yeni sezondan umutlu olduklarını şu sözlerle dile getirdi:

İnşallah bu yıl bereketli olur. Mahsul bol olur, iki kez ilaç attık. Malatya'nın kayısısı dünyada bir numara. Türkiye’ye en çok döviz getiren Malatya kayısısıdır. (AA)

Türkiye Haberleri