5 milyarlık ihale Bilal Erdoğan’ın vakfının yöneticisine verildi!

Emlak Konut’un ‘Antakya 13. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi' ihalesi, Bilal Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı İlim Yayma Vakfı’nın kurucularından olan Şenol Özbek’in şirketine verildi.

Emlak Konut’un açtığı ‘Antakya 13. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi' ihalesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı İlim Yayma Vakfı’nın kurucularından Şenol Özbek’in yönetim kurulu başkanı olduğu UNTD İnşaat A.Ş.’ye verildi. UNTD İnşaat ile Emlak Konut arasında toplamda 5 milyar 326 milyon TL'lik sözleşme imzalandı.

BirGün'den Okan Yücel'in haberine göre, Emlak Konut tarafından 11 Eylül günü, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde "T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Şirketimiz arasında imzalanan protokol çerçevesinde Bakanlık adına Şirketimiz tarafından ihale edilen Hatay Antakya 13. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici UNTD İnş. A.Ş. ile 10.09.2024 tarihinde imzalanmıştır. Sözleşme Bedeli: 5.326.000.000 TL + KDV'dir." ifadelerine yer verildi.

Şirketin sahibi Şenol Özbek’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanı olduğu İlim Yayma Vakfı’nın kurucularından olduğu bilinirken Özbek, İlim Yayma Vakfı’nın mütevelli heyetinde ‘veznedar’ olarak görev yapıyor.

KANAL İSTANBUL İHALESİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

UNTD İnşaat, Kanal İstanbul güzergâhındaki 3.6 milyon metrekarelik dev arazinin ihalesini alarak gündeme gelmişti. UNTD İnşaat ile, THY ve Emlak Konut'un inşa edeceği konut projesinin ilk etabının ihalesi için 3,4 milyar liralık sözleşme imzalanmıştı.

DEPREM İHALELERİ DE ALDI

UNTD İnşaat , önceleri deprem ihaleleri de almıştı. Ocak ayında yine Emlak Konut için düzenlenen 570 milyon 700 bin TL’lik hafriyat ve zemin düzeltme işi de UNTD İnşaat’a verilmişti. Adıyaman’da yapılacak deprem konutları için açılan ihale de 4 milyar 297 milyon TL’lik maliyetle aynı söz konusu şirkete gitmişti.

ERDOĞAN AZARLAMIŞTI

Şenol Özbek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutköy Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’nin temel atma töreninde azarladığı müteahhit olarak da tanınıyor. Erdoğan’ın, inşaatın 36 ayda bitirileceğini ifade eden müteahhite, “Ne diyor bu ya? Sen nasıl Fatih torunusun? Ne yapıyorsun sen ya? Bu müteahhidi değiştirelim. Sen Kanuni Sultan Süleyman”ı duydun mu, tanıdın mı? Süleymaniye”yi ne kadar zamanda bitirdi?” ifadelerini kullanmış ve bu sözleri gündem yaratmıştı.

Türkiye Haberleri