43 ile gidecekler bu yoldan geçiyor: Ankara kilit kavşakta hareket başladı

Ramazan Bayramı ile birlikte milyonlarca kişi memleketlerine ve tatil bölgelerine doğru yola çıktı. Anadolu'nun tam ortasında, 43 ilin kara yolu bağlantısının kesiştiği Kırıkkale-Ankara yolunda trafik yoğunluğu had safhaya ulaştı.

"KİLİT KAVŞAK"TA DURDURAN YOĞUNLUK

Anadolu Ajansı'nın haberine göre dün Kırıkkale-Ankara kara yolunda araç trafiği neredeyse durma noktasına geldi. Yoğunluğun bugün daha da artarak gece saatleirne kadar sürmesi bekleniyor.

Karayolları ekipleri ulaşımın tamamen kilitlenmesini önlemek için güzergah üzerindeki bazı kavşakları dün geçici olarak trafiğe kapattı.

Polis ekipleri ise zaman zaman meydana gelen hasarlı kazalara anında müdahale ederken, zorunlu durumlar dışında emniyet şeridinin kullanılmasına izin vermiyor.

Fotoğraf: Muhammet Fatih Gökmen/AA

122 EKİP, 777 PERSONEL SAHADA

Kırıkkale Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Belediye Başkanı Ahmet Önal, İl Emniyet Müdürü Mustafa Işık ve İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Acar, Kırıkkale-Ankara kara yolundaki uygulama noktasını ziyaret ederek güvenlik güçlerinin bayramını kutladı.

Vali Sarıibrahim, Kırıkkale'nin Anadolu'nun göbeğinde 43 ilin geçiş noktası olduğunu hatırlatarak toplamda 122 ekip ve 777 personelin sahada görev yaptığını belirtti.

Sarıibrahim, "Dileğimiz ve isteğimiz, sevdiklerimizle hep beraber şeker tadında bir bayram geçirelim. Başta şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Sürücülerimize trafik güvenliği anlamında emniyet kemeri başta olmak üzere arkadaşlarımızın uyarılarını dikkate almalarını, belirli sürelerde dinlenmelerini, hız ve diğer kurallara uymalarını tavsiye ediyoruz. Şu ana kadar bir kazamız yok. İnşallah bundan sonra da karşılaşmayız." diye konuştu.

Türkiye Haberleri