3 Türk hava yolu şirketi savaş nedeniyle 10 ülkeye seferleri iptal etti

Türk Hava Yolları, AJet ve Pegasus; ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan savaş nedeniyle Ortadoğu'daki 10 ülkeye seferlerini iptal etti.

Türk Hava Yolları, AJet ve Pegasus, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan savaş nedeniyle Ortadoğu hattında çok sayıda seferini iptal etti.

Türk Hava Yolları, 2 Mart Pazartesi gününe kadar İran, Irak, Ürdün, Lübnan ve Suriye'ye yönelik seferlerini durdurdu. Aynı zamanda bugün yapılması planlanan Katar, Kuveyt, Bahreyn, Bae ve Umman uçuşlarının da iptal edildiğini duyurdu.

AJet bölgedeki güvenlik riski nedeniyle 28 Şubat-2 Mart tarihleri arasında İran, Irak, Suriye ve Lübnan ile bugün gerçekleştirilmesi planlanan BAE seferlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Pegasus'tan gelen açıklamaya göre ise İran, Irak, Lübnan, Suriye ve Ürdün'e yönelik uçuş seferlerinin iptal edildiğini aynı zamanda bugün gerçekleşmesi planlanan Pakistan ve Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a yönelik seferlerin de iptal edildiği belirtildi.

THY 10 ÜLKEYE SEFERLERİ İPTAL ETTİ

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, bazı ülke hava sahalarının kapatılması üzerine Lübnan, Suriye, Irak, İran ve Ürdün seferlerinin 2 Mart 2026’ya kadar durdurulduğunu açıkladı.

Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman uçuşlarının ise 28 Şubat 2026 tarihli seferleri iptal edildi.

Açıklamada, hava sahasındaki gelişmelerin anlık takip edildiği ve yeni iptallerin gündeme gelebileceği belirtilirken şu ifadeler kullanıldı:

"Ortadoğu’da bazı ülke hava sahalarının kapatılması nedeniyle; Lübnan, Suriye, Irak, İran ve Ürdün’e yönelik seferlerimiz 2 Mart 2026’ya kadar; Katar, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman’a yönelik seferlerimiz ise 28 Şubat 2026 için iptal edilmiştir. Hava sahasındaki gelişmeler anlık şekilde takip edilmekte olup ilave sefer iptalleri söz konusu olabilecektir."

İptal edilen seferlerin telafisi için THY şu açıklamayı yaptı:

"Değerli Yolcularımız, İran, Irak, Lübnan, Suriye ve Ürdün seferlerini etkileyen olaylar nedeniyle, 28 ŞUBAT 2026 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 28 Şubat 2026 – 12 Mart 2026 (Dahil) arasındaki İran, Irak, Suriye, Ürdün, Lübnan seferlerine kayıtlı tüm yolcularımızın, 10 Mayıs 2026 (Dahil) tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla; Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır. Hiç kullanılmamış biletler ücretsiz iade yapılacaktır. Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde; biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi ücretsiz yapılacaktır. Herhangi bir ücret farkı ve ceza alınmaksızın biletin geçerliliği 10 MAYIS 2026 (Dahil) tarihine kadar uzatılabilecektir. İlgili uygulamalar ek hizmetler için de geçerli olacaktır. İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları tarafından icra edilen seferlerde geçerli olacaktır"

AJET'TEN DE AÇIKLAMA GELDİ

AJet, Orta Doğu'daki bazı ülke hava sahalarının kapatılması nedeniyle İran, Irak, Suriye ve Lübnan seferlerini 2 Mart'a kadar, Birleşik Arap Emirlikleri seferini ise bugün için iptal etti.

AJet Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları sonrasında bölgede artan güvenlik riskleri nedeniyle, 28 Şubat-2 Mart'taki İran, Irak, Suriye ve Lübnan seferlerimiz ile 28 Şubat tarihli Birleşik Arap Emirlikleri seferimizi iptal etme kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki durumun yakından takip edildiğini ve ek iptallerin de söz konusu olabileceğini belirten Yeşilkaya, yolcuların güncel uçuş bilgilerine resmi kanalları üzerinden ulaşabileceğini kaydetti.

Türkiye Haberleri