3 Gün Sonra Geçerli Olacak: Yüzde 30 Zam Geliyor

Temmuz ayında başlayan zam fırtınasına Türkiye'nin en büyük abur cubur üreticileri arasında yer alan Ülker ve ETİ de katıldı. İki şirket, bütün ürünlerine zam yapma kararı alırken, yapılacak zam oranı bazı ürünlerde yüzde 30'u bulacak.

Temmuz ayında asgari ücretlinin maaşında hiçbir artışa gidilmezken, iğneden ipliğe her şeye zam gelmeye devam ediyor.

Ayın ilk günlerinde elektrik fiyatlarına yapılacak yüzde 38'lik zammın ardından akaryakıt fiyatları, gıda ve giyim ürünleri dahil olmak üzere birçok mal ve hizmette peş peşe artışlar yaşandı. Son zam haberi ise, Türkiye'nin en büyük abur cubur üreticisi olan iki şirketten geldi. Hem Ülker hem de ETİ, gelecek hafta itibarıyla ürünlerine zam yapma kararı aldı.

ÇİKOLATA VE BİSKÜVİLERE YÜZDE 30 ZAM

İki şirket tarafından üretilen tüm ürünlere, yüzde 11 ile yüzde 30 arasında değişen oranlarda zam yapılacağı öğrenilirken, ETİ'ye ait ürünler 17 Temmuz, Ülker'e ait ürünler ise 26 Temmuz tarihi itibarıyla raflarda yeni fiyatlarıyla yer alacak.

Enflasyon nedeniyle tatil yapamayan ve birçok aktiviteden geride kalan vatandaşlar, işten arta kalan zamanlarında yapmış olduğu abur cubur keyfi için bir kez daha düşünmek zorunda kalacak.

Ülker ve ETİ tarafından yapılan zamların ardından güncel fiyatlar şu şekilde:

Türkiye Haberleri