250 TL’lik Kahvaltı Tabağı Gündem Oldu: 4 Dilim Hıyara Mı Bu Para?

Restoran ve kafelerde işletme yöneticileri tarafından fahiş fiyat uygulaması devam ediyor. Sosyal medyada birçok mekanın hesapları paylaşılarak fiyatlara tepki gösteriliyor. Yine sosyal medyada paylaşılan bir hesap gündem oldu. 250 liralık kahvaltı tabağının doyurucu olmaması yoğun eleştiriler aldı.

Restoran ve kafelerde fahiş fiyat uygulayan işletme yöneticileri sosyal medyada eleştirilmeye devam ediyor. Son zamanlarda gündem olan konulardan bir tanesi de işletmelerin müşterilerden hizmet bedeli alması diyebiliriz.
İşletmeler hem maliyet ve gider hesaplamalarının çok üzerinde bir fiyattan satış yapıyor hem de üzerine bir de çoğunlukla müşteriye gelen hesabın %10’u kadar hizmet bedeli adı altında para alıyorlar.


250 TL’LİK KAHVALTI TABAĞI GÜNDEM OLDU


Bunların üzerine porsiyonlar küçülüp fiyatlar büyüyor. Bir vatandaş bu durumu örnek bir hesapla paylaştı.

Edirne'de bir restoranda 250 ₺ olan kahvaltı tabağı sosyal medyada tartışma yarattı.


Gittiği mekanda kahvaltı tabağı sipariş veren müşteri, hesabın 250 lira geldiğini görünce şok oldu. Şaşırmasının nedeni ise porsiyonlardı. 250 TL’lik tabakta 1 domates, 4 dilim salatalık, 8 tane zeytin, 1 yumurta, 1 dilim salam, 1 pişi, 1’er dilim kaşar ve beyaz peynir, 3-5 dilim patates, küçük kapta bal ve reçel bulunuyordu.
Böyle sayınca kulağa çok fazlaymış gibi geliyor olabilir ancak 250 TL’lik tabağın görüntüsü şu şekilde:

Türkiye Haberleri