2023 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalmış ve muhalefetin adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu birçok parti lideri ile birebir görüşmelerde bulunmuştu. Bu liderlerden birisi de Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ olmuştu. Kılıçdaroğlu ile Özdağ arasında daha sonra ortaya çıkan bilgilere göre bir protokol imzalanmış ve protokolde Özdağ'a İçişleri Bakanlığı görevinin verilmesi, kayyum siyasetinin de devam edeceği gibi maddelerin yer alması gündemi sarsmıştı.
ÖZDAĞ'DAN YILLAR SONRA GELEN AÇIKLAMA: KEMAL BEY 'KAYBEDERSEM KAYBEDEYİM' DEDİ
T24'ten Cansu Çamlıbel Ümit Özdağ ile bir röportaj gerçekleştirdi. Röportajda süreç hakkında Özdağ'ın düşünceleri soruldu. Süreç hakkında geniş bir değerlendirmede bulunan Özdağ'a, 2023 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu ile imzalanan protokolden pişman olup olmadığı da soruldu.
Özdağ protokol konusunda doğru bir adım attıklarını ancak kazanmak istemeyen bir adaya kazandırılamayacağını ifade etti. Sorunun Kılıçdaroğlu'nda olduğunu ifade eden Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmak istemediğini, üstelik 'kaybedersem kaybedeyim' ifadelerini kullandığını şu şekilde anlattı:
- Ben kendisine bunu söyledim. Dedim ki eğer benim İçişleri Bakanlığımı ön plana çıkartmazsanız, bu seçimi kaybedeceksiniz. Çünkü ikinci turda oy verecek seçmen, sizin Erdoğan'dan cumhurbaşkanlığını devralmanızı değil, benim Süleyman Soylu'dan İçişleri Bakanlığını devralmamı görmek isteyen seçmen. Kılıçdaroğlu bu uyarıma “Kaybedersem kaybedeyim” diye cevap verdi.
"MANSUR YAVAŞ KABUL EDİLSEYDİ FARKLI BİR TÜRKİYE OLURDU"
Kendisine Kılıçdaroğlu tarafından MİT Başkanlığı ve 3 bakanlık sözünün de verildiğini hatırlatan Çamlıbel'e yanıt veren Özdağ, kazanmak istemedikten sonra bunların bir öneminin olmadığını, 2022 yılında Yavaş'ın aday olması gerektiğini açıkladığını belirtti. Röportajın o kısmı şu şekilde:
- -Ama size üç bakanlık sözü verdi…üzerine MİT başkanlığı sözü bile verdi.
- Kazanmak istemedikten sonra hiçbir önemi yok ki. Özetle, biz Zafer Partisi olarak ikinci turda yapmış olduğumuz tercihin doğru olduğunu düşünüyoruz. Ama kazanmak istemeyenleri de kazandıramadığımızı gayet net bir şekilde gördük. Oyu da arttırdık mı? Evet arttırdık. Fakat ben Mansur Bey'in (Yavaş) aday olması gerektiği Nisan 2022'de açıkladım ve anketler öyle gösteriyordu, saha öyle gösteriyordu. Eğer kabul edilseydi bu farklı bir Türkiye olurdu.
- -Hâlâ da öyle mi gösteriyor anketler?
- Hâlâ anketlerde Mansur Bey çok güçlü çıkıyor.