2 yurttaşın fenalık geçirdiği Marmaray arızasıyla ilgili TCDD'den açıklama

Marmaray, İstanbul Suadiye-Erenköy arasında bozuldu. Panikleyen iki yurttaş fenalık geçirdi. Vatandaşlar ise raylardan yürümek zorunda kaldı. 3 saat boyunca tren seferleri aksadı ve bunun üzerine TCDD'den açıklama geldi.

Sol’un aktardığına göre, Söğütlüçeşme yönüne doğru giden trenin bozulması sonrası bir yolcu, “Suadiye – Erenköy arasında Söğütlüçeşme yönüne giden Marmaray bozuldu. Yolcular trende bekletiliyor. ‘Elektriksiz bölgede kaldık’ açıklaması yapıldı. Bir yolcu kapalı mekan korkusu nedeniyle panik atak yaşıyor. Makinist oradan oraya koşturuyor. Durum bu!” paylaşımında bulundu.

Bir başka yolcu ise, “Marmaray bozuldu, mahsur kaldık. 15 dakika önce elektrik gitti anonsu yapıldı, açıklama yok. Maltepe İdealtepe arasında kaldık” dedi.

Bir diğer yolcu ise, “Marmaray zulmü 1 saattir devam ediyor, vatandaş raydan yürüyor” paylaşımında bulundu.

Tren uzun süre hareket etmeyince yolcular kapılara yöneldi. Kapılar açılmayınca panikleyen 2 yolcu fenalık geçirdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri geldi. Baygınlık geçiren ve yaralanan 1 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kapılar açıldıktan sonra vatandaşlar trenden inerek raylar üzerinde yürüdü. 

Arızanın giderilmesinin ardından Kadıköy istikametine seferler normale döndüğü öğrenildi. 

TCDD’DEN AÇIKLAMA

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arızayla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün (26 Haziran 2019) Marmaray hattı Gebze-Halkalı arasında işlemekte olan 10029 sefer sayılı tren seti saat 10.35’te Suadiye İstasyonu çıkışında arızalanmıştır. Arızaya müdahale sırasında yolcuların trenin imdat frenlerini çekmeleri nedeniyle tren seti kitlendiğinden arızanın giderilmesi mümkün olmamıştır. Trende bulunan yolcular, polis ve itfaiye desteğiyle tahliye edilerek Suadiye İstasyonuna gelmeleri sağlanmıştır. Tahliye sırasında, bir yolcumuz kolunu çarparak tedaviye ihtiyaç duymayacak şekilde hafif şekilde yaralanmıştır. Olay nedeniyle tek hat işletmeciliği yapılan Marmaray hattında, arızalı tren setinin hattan çekilmesiyle birlikte saat 13.35’ten itibaren normal tren işletmeciliğine geçilmiştir.”

Türkiye Haberleri