167 bin avukatı ilgilendiriyor: TBB ile Adalet Bakanlığı masaya oturdu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile 81 baro başkanlığı CMK kapsamında görevlendirilen avukatlara verilen ücretlerin artırılması için eylem kararı almıştı. Eylemler kademeli olarak ilerlerken TBB ile Adalet Bakanlığı yetkililerinin masaya oturduğu öğrenildi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile 81 baro başkanlığı CMK kapsamında görevlendirilen avukatlara verilen ücretlerin artırılması için eylem kararı almıştı. Başlangıçta iş yavaşlatma eylemi yapacaklarını belirten TBB ile barolar, daha sonra ise 3 gün boyunca CMK’yı (avukat atama programı) kapatacaklarını belirtmişti. Ancak TBB ve 81 Baro’nun bu kararına ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ avukatlara tehditler savurmuştu.

Takvimde revizeye gidilebilir

Avukatlar geçtiğimiz günlerde iş yavaşlatma eylemi yapmaya başladı. Yarın ise baroların 3 gün süre ile CMK’yı kapatması bekleniyordu. Ancak takvimde bir revizeye gidilebileceği öğrenildi. TBB ile Adalet Bakanlığı’nın masaya oturduğunu belirten İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “Müzakereler başladı. Ancak iş Maliye Bakanlığı’nı da ilgilendiriyor. Adalet Bakanı konuya ilişkin Maliye Bakanı ile görüşecek. Ancak Maliye Bakanı yurtdışındaymış. Dönmesi beklenecek” dedi.

Türkiye Haberleri