16 yıldır kayıptı, cinayet olduğu ortaya çıktı! Cinayet sonrası Bodrum'a tatile gittiler!

İzmir Torbolı'da 2008 yılında 70 yaşındaki Ramazan Ceyran aniden ortadan kayboldu. Tüm aramalara rağmen bulunamadı. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri dosyayı raftan indirdi ve tekrar çalışma yaptı. Ceyran'ın kanlılarından kaçarak İzmir'e geldiğini tespit ettiler. İzmir ve Adana'da eş zamanlı gerçekleşen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

İzmir Torbalı'da 2008 yılında 70 yaşındaki Ramazan Ceyran aniden ortadan kayboldu. Ailesi polise başvurdu ancak herhangi bir yol alınamadı.

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri yaklaşık 1 yıl önce Ceyran'ın dosyasını raftan indirdi.

Teknik ve saha çalışmalarında Ceyran'ın kayıp olmadığını, aralarında kan davası bulunan şüpheliler tarafından öldürüldüğünü tespit etti. 05 Ağustos 2024 günü İzmir ve Adana'da eş zamanlı gerçekleşen operasyonda S.B(73), Ö.B(44) E.B(45) A.B(50) ve M.A.B(46) gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ö.B, E.B ve M.A.B 'Kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. S.B ve A.B ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

OĞLUNUN ÖLDÜRDÜĞÜ KİŞİNİN AİLESİ ÖLDÜRMÜŞ

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'nin tecrübeli ekibi yaptıkları araştırmada cinayetin detaylarına da ulaştı. 17 Mayıs 2008 tarihinde Özdemir Bolcal, Ramazan Ceyran'ın oğlu B.C tarafından kalbinden bıcaklanarak öldürüldü. Özdemir Bolcal'ın ölümüne dayanamayan 3 saat sonra kalp krizinden hayatını kaybetti.

İKİ CENAZE ÇIKINCA CEYRAN AİLESİNİN EVİNİ BASTILAR

Aynı evden iki cenaze cıkması üzerine Bolcal ailesi, Ramazan Ceyran ve ailesini rahat bırakmadı. Adana Ceyhan'da bulunan evlerine saldırdı.

KARAKOLA SIĞINDILAR

Evlerine saldırı sonrası Ramazan Ceyran ve ailesi polis karakoluna sığındı. Geceyi karakolda geçiren Ceyran ailesi daha sonra hiçbir eşyalarını almadan İzmir Torbalı'da bulunan kızlarının yanına kaçtılar.

İZLERİNİ BULDULAR KEŞİF YAPTILAR

Günler sonra Bolcal ailesi Ramazan Ceyran ve ailesinin Torbalı'da kaldıkları evin adresini öğrenmek için Torbalı'ya geldiler. Burada yaptıkları keşifin dikkat çekmemesi için Adana'dan Bodrum'a gelerek tatil amaçlı süs vererek otelde kaldılar.

BODRUM'DA İNİP İZMİR'E OTOMOBİLLE GİTTİLER

Bodrum'dan otomobille Torbalı'ya gelen Ö.B ve M.A.B, fiziki olarak Ramazan Ceyran'ı takip ettiler. A.B ise Bodrum'da kalarak gelişmeleri telefonla takip ederek Adana'da bulunan azmettiriciler E.B ve S.B'ye aktardılar.

KAÇIRIP ÖLDÜRDÜLER SAZLIK ALANA ATTILAR

Ramazan Ceyran'ın evden çıktığını gören Ö.B ve M.A.B, 3 Ağustos 2008 günü Ceyran'ı kaçırarak götürdükleri yerde öldürdüler. Daha sonra da sazlık alana attılar.

CİNAYET SONRASI BODRUMDA TATİL YAPTILAR

Ramazan Ceyran'ı öldüren şüphelilerin dikkat çekmemek için Adana'ya gitmedikleri, Bodrum'a giderek burada tatil yaptıkları ortaya çıktı.

Türkiye Haberleri