15 Günde 45 Lira Artan Kırmızı Et Fiyatları İçin Kritik Tavsiye!

Kırmızı et yemek lüks haline geldi. Zamlar ayda bir değil 15 günde bir yapılmaya başlandı. Kırmızı etin fiyatlarındaki fahiş artışa dur demek için Bakanlık da harekete geçti. Bu durdurulamaz artış için üreticilerden kritik tavsiyeler geldi.

Kırmızı et fiyatları arttıkça artıyor. Artışların önü kesilemiyor. Bakanlık kırmızı et sektörünü mercek altına alarak temel sorunları ortaya çıkarmaya başladı. Yapısal sorunlardan kaynaklanan, yem fiyatlarının artışından kaynaklanan bu fiyat artışlarının önüne geçilmek için çalışmalar devam ediyor. Kırmızı et üreticileri de fiyatların artışının durdurulması için kritik tavsiyeler verdi.

TEK ÇARE HAYVAN SAYISININ ARTMASI

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, kırmızı et fiyatlarına ve büyükbaş hayvancılık sektörüne ilişkin değerlendirmede bulundu.
"Yapılan canlı hayvan ithalatına rağmen fiyatlar yükseldi. Kilogramı 120 liraya mal edilen ithal canlı hayvanlar, küçük işletmelere yaklaşık 200 liradan satılıyor. Büyük işletmeler hayvanları kendi iş yerlerinde değerlendiriyor. Kalan kısmı ise besiciye pahalı fiyattan satılıyor. Bu durum iç piyasada fiyatları artırıyor. Kısa süre önce 220 lira olan ortalama kilogram başına et kesim fiyatı 300 liraları gördü. Küçük işletmecilerin elindeki hayvan sayısının artması lazım. Getirilen canlı hayvanlar küçük işletmecilere de dengeli dağıtılırsa fiyat dalgalanmalarının önüne geçilebilir."

BU TARZ DALGALANMALARI HEP GÖRÜRÜZ

Sektörde hayvan sayısının artması için çalışıldığını vurgulayan Tunç, şunları kaydetti:

"Sektöre sağlanan destekler üreticilerimize faydalı oluyor. Verilen destekleri de düşündüğümüzde sektörün büyümesi gerekiyor ancak özellikle hayvan sayısının artmaması büyük bir sorun. Hayvan sayısında kalıcı bir artış yaşandığında kırmızı et fiyatlarında da bu tarz dalgalanmalar yaşanmayacaktır."

Türkiye Haberleri