Fransa'da sağlıkçılar ayaklandı: Hükûmet karşıtı protestolar

Koronavirüs vaka sayısı hızla artan Fransa'da sağlık emekçileri hükümetin salgını iyi yönetmediği gerekçesiyle hükümeti protesto etti. Sağlık emekçileri alınan önlemlerin yeterli olmadığını savundu.

Koronavirüs vakalarının yeniden arttığı Fransa'nın başkenti Paris'in İnvalid Meydanı'nda bir araya gelen sağlıkçılar taleplerini dile getirdi. Sağlıkçıların talepleri arasında çalışma koşullarının ve hastanelerdeki imkanların iyileştirilmesi vardı.

Sağlıkçılar, gösteride Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron aleyhinde de sloganlar attı.

Sağlık Bakanı ve üst düzey yetkililere operasyon

Öte yandan, Fransız basınının haberine göre; salgınla mücadelenin yönetimine dair soruşturma kapsamında üst düzey hükümet ve sağlık yetkililerinin evlerine baskın düzenlendiği duyuruldu. Evine baskın düzenlenen hükûmet üyeleri arasında Sağlık Bakanı Olivier Veran’ın da bulunduğu kaydedildi. Soruşturmanın başlıca sebebi ise hükümetin sağlık alanında  izlediği politikalar olarak kayda geçildi. Ayrıca, Fransa Başbakanı Castex’in de mercek altında olduğu bildirildi. Hükûmetin sağlık alanında, koronavirüs salgını kapsamındaki politikaları polis tarafından yakından inceleniyor.

Vakalar arttı, tedbirler döndü

Fransa'da dün koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 Ekim Cumartesi gününden itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlayacak. Yasağa uymayanlara 35 euro para cezası kesileceğini, ihlâlin tekrarında ise bin 500 euro para cezası kesileceği bildirildi.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz aylarda ülke genelinde çalışma koşullarının ve hastanelerdeki imkanların iyileştirilmesi yönünde eylemler düzenlenmişti.

Dünya Haberleri